HomeFeaturedFocusSamsung calca pe urmele Apple si se implica in zona de vehicule...

Samsung calca pe urmele Apple si se implica in zona de vehicule electrice

Corect ar fi să spunem că se implică și mai adânc, pentru că Samsung SDI, divizia care face subiectul discuției noastre este de ceva vreme un furnizor important de componente pentru producătorii de vehicule electrice. Iar Samsung Ventures a mai făcut investiții în această industrie cu potențial uriaș și în zonele conexe acesteia. Pachetul de acțiuni cumpărate în compania producătoare de acumulatori Seeo sau achiziția Cheil Industries sunt grăitoare în acest sens. Tocmai de aceea, nu este foarte clar cine pe urmele cui calcă, indiferent dacă, pe termen scurt, Apple a fost prima companie care, prin mișcările de personal, și-a arătat intențiile de a deveni mai activă în industria autovehiculelor nepoluante. Și, până la urmă, acest fapt este lipsit de importanță, ceea ce contează cu adevărat este că atunci când giganți precum Google, Apple sau Samsung se implică, perspectivele sunt îmbucurătoare pentru această industrie și, indirect, pentru mediul în care trăim.

Tocmai de aceea, achiziția de către Samsung SDI a diviziei de baterii a Magna International, pe numele ei exact Manna Steyr, cu sediul în Austria, nu ar trebui să mire foarte mult.

“The acquisition is a key strategic step for Samsung SDI to strengthen the competitiveness of our automotive battery business. It will provide new momentum to expand our business and customer base” a declarat Namseong Cho, Președinte și CEO al Samsung SDI.

Nu mai contează așa de mult dacă Samsung intenționează să creeze un vehicul propriu, sau doar să fie un important furnizor de componente pentru alți producători. La fel cum nu contează că detaliile financiare ale acestei tranzacții sunt încă necunoscute. Important este că își face simțită prezența în această industrie atât de dragă nouă.

via Tech Crunch

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep