HomeFeaturedFocusA aparut conceptul de borcan inteligent

A aparut conceptul de borcan inteligent

Nu este deloc ironie, vorbim despre tradiționalul borcan de fursecuri american, evoluat acum într-o versiune inteligentă, cu ajutorul unei aplicații pentru dispozitive mobile cu care vine împerecheat. Inteligența lui provine din faptul că permite accesul la conținutul său (și aici cei de la Engadget s-au dovedit foarte inventivi, sugerând chiar și câte un cui – pentru cunoscători) doar după îndeplinirea unor task-uri anterior stabilite, sau după trecerea unei anumite perioade de timp (asta pare a fi o treabă bună pentru fumători. Nu ăia de cuie!).

Produsul, care poartă denumirea de kSafe și care se află momentan în stadiul de proiect supus finanțării prin crowdfunding la un preț redus de 79 de dolari (prin comparație cu 219 dolari, cât se spune că va costa când va fi comercializat), arată destul de ciudat pentru un borcan de fursecuri. De fapt, dacă e să ne inspirăm din numele său, dar și din activitățile anterioare ale inițiatorilor acestui proiect, poate fi catalogat mai aproape de realitate, ca fiind un seif de bucătărie.

Aplicația care îl va însoți în momentul lansării sale, permite stabilirea unor obiective de natură să ajute utilizatorul (număr zilnic de pași, număr de calorii arse), sau poate stabili obiective de genul check-in-ului la o sală de fitness pe o rețea de socializare. Iarăși, cei de la Engadget par puțin cam perverși când sugerează scenariul în care primești acces la telecomanda televizorului doar dacă ai trecut pe la sala de sport. În plus, cine ține telecomanda în borcanul de fursecuri?

Nu vreau să judec așa de timpuriu acest proiect, dar mie îmi insufla așa, o senzație de tentativă de dresaj, cam cum fac unii cu câinele, spre exemplu. Ori, dacă începe să te dreseze un dispozitiv, chiar dacă, pe termen lung o face în beneficiul tău, parcă este o problemă!

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep