HomeEvenimenteBreak and Make Workshops and Hackathon by Intel

Break and Make Workshops and Hackathon by Intel

intel_break_n_make_bucharest_flyer_A5_02

În weekendul următor Intel organizează la București Break and Make Workshops and Hackathon împreună cu hub:raum și cu sprijinul echipelor DeviceHub.net și Wyliodrin. Este vorba despre o competiție dedicată tinerilor antreprenori pasionați de tehnologie şi programatorilor care doresc să pornească un startup. În cadrul evenimentului Hub:raum şi Intel organizează două workshop-uri de antreprenoriat şi programare prin utilizarea platformei Intel® Edison.

“Îi aşteptăm alături de noi la Hackathon pe tinerii antreprenori pasionați de tehnologie şi programatorii care doresc să pornească un startup. Domeniile de interes sunt, printre altele, design, dezvoltare de software şi inginerie. Primul nostru program de acest tip are la bază dorința de antreprenoriat coroborată cu un week-end special pentru activități de programare desfășurate într-o atmosferă de echipă. Obiectivul nostru este să aducem laolaltă antreprenori şi programatori pentru a dezvolta prototipuri ale unor soluții comerciale viabile” a declarat Raluca Oltean, EMEA Higher Education Program Manager.

Sunt și ceva premii puse la bătaie: membrii echipelor câștigătoare vor primi Premiul I – Plăci Intel® Edison şi un set de căşti SMS Audio BioSport; Premiul al II-lea – plăci Intel® Edison; Premiul al III-lea, plăci Intel® Galileo.

Programul evenimentului Break and Make

În prima zi, Intel şi hub:raum vor oferi participanţilor două sesiuni de workshop şi programare utilizând platforma Edison. Tot în prima zi, va avea loc şi o activitate de teambuilding în care se vor stabili echipele care vor concura la hackathon. În cea de-a doua zi a hackathonului propriu-zis, echipele vor realiza un prototip al proiectului, prototip pe care îl vor testa pentru a se asigura că funcționează înainte de prezentările finale. Acestea vor avea loc duminică.

Participanții vor utiliza în proiectele lor plăcile Intel Edison ca o componentă principală, împreună cu senzori furnizați de terți şi propriul software implementat pe durata concursului.

După cele două zile de hackathon se va face și selectarea câștigătorului/câștigătorilor şi acordarea premiilor. Un juriu format din reprezentanți ai comunității de dezvoltatori locali, ai mediului universitar și ai jurnaliștilor va decide ce echipe merită premiile.

Criteriile de evaluare sunt: inovare/creativitate, potențialul de comercializare, experiența utilizatorului, dificultatea tehnică şi funcționalitate. De asemenea, toate criteriile de evaluare vor avea o pondere egală.

Detalii mai multe și programul detaliat al celor două zile ale evenimentului este disponibil pe website-ul Break and Make.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep