HomeChestii VerziChestii verzi: Tesla Model X surprins pe strazi si Costa Rica da...

Chestii verzi: Tesla Model X surprins pe strazi si Costa Rica da un exemplu

Unul dintre cele mai așteptate vehicule electrice din ultima perioadă, Model X de la Tesla, a fost surprins într-ununul dintre testele pe care le efectua prin Palo Alto, California. Este primul material video cu acest vehicul surprins destul de aproape, până acum am avut la îndemână doar poze cu acesta. Majoritatea fanilor motorizărilor electrice speră ca și Model X să aibă același succes ca și Model S, un adevărat etalon în această nișă. Nișă care sper eu să devină cândva marea masă, mi se pare ordinea firească a lucrurilor, cu scopul evident de a conserva cât mai bine echilibrul planetei noastre.

Și, pe lângă echilibru, la fel de important, avem de conservat și resursele limitate ale Terrei. Iar aici avem un frumos exemplu din partea unei țări relativ mici. Costa Rica a reușit, este drept, ajutată și de condițiile meteo din această perioadă, să folosească pentru o perioadă de 75 de zile doar surse regenerabile pentru producerea energiei electrice, fără a utiliza deloc combustibili fosili. În foarte mare parte datorită hidrocentralelor care au beneficiat de precipitațiile abundente și într-o mult mai mică măsură datorită energiei solare, eoliene și geotermale. Aceasta din urmă reprezintă o sursă în care autoritățile din Costa Rica au investit destul de mult în decursul anului trecut și iată că roadele acestor investiții nu au întârziat să apară.

Map_of_Central_America

Un exemplu frumos, pe care ar fi de dorit să îl urmeze cât mai multe țări. Nu este ușor, Costa Rica s-a folosit și de faptul că are o populație relativ mică, dar nici nu este imposibil. Important este să înțelegem că toate aceste lucruri se întâmplă tot în interesul nostru.

via Inhabitat, Inhabitat (2)

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep