HomeFeaturedFocusInca o idee de wearable: pantofii Volvorii e-ink cu aspect personalizabil via...

Inca o idee de wearable: pantofii Volvorii e-ink cu aspect personalizabil via smartphone

volvorii-1

Da doamnelor și domnilor, sunt șanse foarte mari ca în scurt timp să începem să avem haine cu aspect (formă, culoare) personalizabil, bineînțeles de pe smartphone. Nu aș vrea să mă hazardez și să spun că în viitor o să avem o singură pereche de haine/papuci și în funcție de situație aspectul lor se va schimba automat.

Mergem dimineața la sală – pac, avem echipament de sport, Ne ducem spre birou, trecem la costum sau poate ceva mai lejer. Ieșim seara în oraș – haine adecvate. Mă gândesc că creatorii de modă o să creeze programe de succes în care hainele se vor vinde sub formă de abonament – într-o lună primești automat setările necesare generării hainelor la modă.

Gata, astea sunt deja chestii SF. Revenim pe Pământ și ne uităm la proiectul Volvorii e-ink de pe Indiegogo ce propune pentru doamne ceva mai ușor de realizat: un set de pantofi al căror aspect/culoare se schimbă prin smartphone. Doamnele nu vor mai duce grija asortării culorilor ba chiar au ocazia să facă combinații îndrăznețe.

volvorii-4

Papucii sunt creați din flexible electronic paper display au un modul Bluetooth LE și o baterie cu încărcare wireless. Sistemul va putea permite schimbarea culorii papucilor, adăugarea de modele și texturi. Visul multor doamne pe care le cunosc.

Proiectul propus pe Indiegogo are de gând să strângă 50000 USD iar cu 23 de zile înainte de terminare are doar 16000. Prețul de la care pleacă o pereche de astfel de papuci este de 149 USD (deja sunt vânduți pe acest palier) și urcă încetișor.

Dacă proiectul are succes atunci livrarea modelelor ar trebui să se întâmple în decembrie 2015.

volvorii-5

E însă un mare DACĂ. Multe proiecte faine de pe Indiegogo s-au terminat că niște băieți au avut idei faine, Photoshop, Premiere și relații în media, au strâns banii pe care și i-au propus și au dispărut cu ei. Nici măcar nu au făcut vreun prototip iar credulii care le-au dat bani au rămas cu ochii în aer.

Întâmplător sau nu, multe firme cu un astfel de profil au sediul prin țările baltice, foste sovietice, unde legislația pare puțin mai ”interesantă” în materie de astfel de inițiative.

Așa că dacă vreți să băgați ceva bani, gândiți-vă bine înainte dacă merită sau nu.

Și da, pantofii ăștia arată intr-un anume fel.

via Indiegogo

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep