HomeFeaturedFocusStiti ce va fac copii pe internet?

Stiti ce va fac copii pe internet?

image

Tu ce fel de părinte ești? Unul care se bucură că are 20 de minute liniște când copilul său e pe net? Unul care spune mândru celor din jur cât de deștept îi este copilul pentru că stă mereu pe net?

Sau unul care se preocupă activ de ceea ce face copilul său pe internet, descoperă împreună cu el minunățiile dar și problemele? Discută zilnic cu el și evită problemele?

Indiferent în ce categorie de găsești, vreau să îți dau niște informații ce sigur te vor interesa.

Zilele astea organizația Salvați Copiii România a publicat un studiu privind utilizarea internetului în familie. Câteva date de acolo sunt extrem de importante:

1. 45% dintre copiii din România au declarat că au fost agresați în mediul online în 2014

Adică unul din doi copii care stau pe net sunt agresați online. Lăsându-ți copilul singur pe net e ca și cum l-ai lăsa să stea cu toți dubioșii din cartier, în fața blocului.

2. 58% dintre copiii intervievați au menționat că s-au întâlnit cu o persoană pe care au cunoscut-o pe Internet, iar 20% dintre ei au spus că au fost deranjați de aceasta

Ai idee cu cine se vede copilul tău? De unde provin respectivele persoane, ce pedigree au? Mai mult de jumătate dintre copiii cu acces la net s-au întâlnit în realitate cu persoane cunoscute în  mediul virtual.

3. Cât stă pe net copilul?

Într-o zi de școală, copiii petrec în medie 2 ore pe Internet, în vreme ce în zilele libere, petrec până la 3-4 ore. E mult, e puțin?

4. 90% dintre copiii din România utilizează cel puțin o rețea de socializare.

Aș putea pune pariu că e vorba de Facebook plus toate cele care au mai răsărit pe lângă.

 

Știind toate astea, nu crezi că ar trebui să discuți mai mult cu copilul tău? Sau măcar să te preocupi să vezi ce face el pe net?

Apropo de asta, poate te ajută prezentarea asta pe care am făcut-o anul trecut: 5 lucruri pentru siguranta copilului tau pe internet.

Studiul complet al Salvați Copiii poate fi consultat aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep