HomeFeaturedFocusTim Cook intentioneaza sa isi cheltuiasca averea in scopuri caritabile

Tim Cook intentioneaza sa isi cheltuiasca averea in scopuri caritabile

Unul dintre motivele pentru care imi este simpatic Tim Cook, probabil cel mai important, este faptul că omul îmi face o impresie total opusă faţă de cea pe care o am despre compania pe care o conduce şi o reprezintă. În această notă, vine acum o informaţie care se transformă în alt motiv de seamă pentru care CEO-ul de la Apple arată că este un om special. În totală contradicţie cu predecesorul său mult mai celebru, Steve Jobs, Tim Cook, implicat deja în mai multe acţiuni filantropice, a afirmat cu ocazia unui interviu că intenţionează să îşi folosească averea în scopuri caritabile. OK, se pare că şi Steve Jobs şi familia sa au cheltuit câteva zeci de milioane în astfel de acţiuni, dar au ales să o facă din umbră, fără prea multă publicitate. Asta ar fi încercat soţia lui Jobs să puncteze după decesul acestuia.

Revenind însă la Tim Cook, omul are vreo 112 milioane de dolari, plus acţiuni în valoare de aproximativ 660 milioane de dolari.  Este dispus să doneze cea mai mare parte din această avere unei instituţii caritabile, o fundaţie proprie poate, făcută după modelul celei conduse de Bill şi Melinda Gates. Mi-ar plăcea foarte tare să văd cum exemplul acestora din urmă este urmat şi pe la noi prin ţară, nu doar de oamenii de peste ocean.

Mă fascinează toată această simplitate şi tot altruismul de care pot da dovadă unii milionari şi miliardari din IT-ul global, mai ales în lumina rahaturilor de la noi din ţară. În timp ce la noi, unii îşi ascund tablourile în pereţi, peste ocean, nişte oameni mult mai puternici financiar aleg să îşi întoarcă faţa spre cei care nu au posibilităţi financiare sau, mai rău, suferă din punct de vedere medical.

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep