HomeFeaturedFocusComunitatea Europeana acuza Google de practici neloiale si investigheaza Android!

Comunitatea Europeana acuza Google de practici neloiale si investigheaza Android!

google-vs-eu

Speram de mult că Google o să înceapă să fie trasă la răspundere vizavi de practicile neloiale prin care şi-a promovat la greu propriile servicii în defavoarea celor ale competiţiei pe internet şi în afara lui. Mi se pare normal ca după ce Microsoft a trebuit să schimbe Windows-ul pe motiv că IE şi Media Player dăunează grav competiţiei să vină şi rândul Google, pe un alt nivel.

Iată că asta s-a întâmplat şi astăzi Comunitatea Europeană a anunţat că a acuză Google de practici neloiale vizavi de modul în care şi-a promovat propiile servicii pentru compararea preţurilor produselor online în motorul de căutare Google chiar dacă acestea nu ofereau rezultate de aceiaşi calitate (sau mai bună) decât cele ale competiţiei.

The European Commission has sent a Statement of Objections to Google alleging the company has abused its dominant position in the markets for general internet search services in the European Economic Area (EEA) by systematically favouring its own comparison shopping product in its general search results pages. The Commission’s preliminary view is that such conduct infringes EU antitrust rules because it stifles competition and harms consumers. Sending a Statement of Objections does not prejudge the outcome of the investigation.

Rezultatul ar putea fi o amendă de 10% din veniturile înregistrate de Google pe aceste servicii sau vreo 6 miliarde USD. O sumă frumuşică pe care Google ar trebui să o scoată din buzunarele sale largi şi nu gluma simbolică aplicată de guvernul SUA în urmă cu ceva vreme.

În paralel, o treabă şi mai interesantă: Comunitatea Europeană investighează şi modul în care Google s-a folosit de Android ca să îşi promoveze propriile servicii – GMAIL, YouTube, Gologle+ şi produse – Chrome în defavoarea altora. Şi probabil la fel ca Microsoft Google a ţinut morţiş ca toţi cei ce au folosit Android ca sistem de operare pe telefoane, tablete sau media player-e să lase acolo aplicaţiile care scoteau în faţă serviciile Google şi nu ale competiţiei.

O să fie interesant de văzut cum vor reacţiona Microsoft, Yahoo, Firefox, Facebook vizavi de acest aspect. Mă aştept să fie o discuţie cu bătaie lungă, mai ales pe zona de browser-e şi servicii de socializare, email.

via EU

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep