HomeFeaturedFocusFile de istorie: Ronald Wayne si marea sa pacaleala Apple

File de istorie: Ronald Wayne si marea sa pacaleala Apple

Pe 12 aprilie 1976, Ronald Wayne, cel de-al treilea fondator al Apple, alături de Steve Jobs și de Steve Wozniak, avea să ia o decizie ciudată, care, cel mai probabil, avea să îl bântuiască pentru tot restul vieții sale. La nici două săptămâni de la momentul la care cei trei puseseră bazele Apple, Ronald Wayne lua decizia de a-și vinde cele 10 procente din acțiunile deținute în companie (părți deținute ar fi mai corect decât acțiuni) către Steve Jobs, contra sumei de… 800 de dolari. Doar 800 de dolari pentru 10% din Apple. Dacă ar fi intuit potențialul pe care îl avea un asemenea business, așa cum a făcut-o Steve Jobs, omul ar fi fost mult mai fericit pentru tot restul vieții. Cu atât mai mult cu cât Ronald Wayne nu a reușit să aibă succesul altora în alte business-uri.

Contra a încă 1500 de dolari, Wayne a renunțat  definitiv la orice pretenție asupra Apple. Sunt convins că, deși astăzi, în vârstă de 81 de ani, omul vinde timbre și monede rare și pare a avea o viață foarte liniștită, regretele rezultate din decizia de a-și vinde partea din Apple atunci, l-au urmărit și încă îl mai urmăresc, în ciuda deselor declarații că nu ar fi așa.

Ca o simplă curiozitate, la prețul pe care acțiunile Apple îl au în prezent, cota sa din companie ar fi valorat acum aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

via Day in Tech History

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep