HomeEvenimenteBUILDMicrosoft anunta ca aplicatiile iOS si Android pot sa ruleze acum pe...

Microsoft anunta ca aplicatiile iOS si Android pot sa ruleze acum pe Windows 10!

4

Zvonul conform căruia Microsoft va permite aplicațiilor iOS și Android să meargă pe Windows 10, pornit chiar înainte de conferința BUILD 2015, s-a adeverit într-un mod diferit de ceea ce au sugerat unii, dar exact la fel cum au prevăzut alții: Microsoft introduce în Visual Studio opțiunea de recompilare/refolosire a codului nativ iOS (Objective-C) și Android (Java) pentru crearea rapidă a aplicațiilor pentru Windows 10 (insclusiv Mobile).

Prin acest anunț Microsoft țintește sus de tot: practic orice aplicație consacrată de pe iOS/Android poate fi adusă acum extrem de simplu (teoretic, că practic nu cred că o să fie așa de simplu) pe Windows 10 în Universal Apps prin recompilarea în Visual Studio.

5

Pentru zona de consumer e unul dintre cele mai importante anunțuri din ultima vreme făcute de Microsoft. Dacă va prinde (și nu văd de ce nu ar prinde) peste noapte Microsoft ar putea câștiga câteva zeci de mii de aplicații de tabletă/smartphone pentru Windows 10.

Și facilitatea aceasta nu vine în curând, ea vine ACUM.

Sunt foarte curios să văd câte companii ce au deja aplicații de succes pe iOS/Android vor aduce rapid aplicațiile pe Windows 10 și dacă o vor face la același nivel de calitate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep