HomeFeaturedFocusOchelarii Recon Jet vin pe post Googe Glass destinati activatilor sportive

Ochelarii Recon Jet vin pe post Googe Glass destinati activatilor sportive

image

Cu toate că Google a decis că proiectul Google Glass este un eșec și la închis există încă destule companii care cred în potențialul acestui tip de wearable cu o mică modificare: ei trebuie să fie creați speciali pentru un anumit scop. Ideea de folosire universală nu stă în picioare, dovadă că Google Glass s-a închis.

Recon-Jet-White-Left-Angle-1280x854

Recon, o companie ce are deja tradiție în zona wearable oferind mai multe variante de ochelari de schi inteligenți s-a gândit că e momentul să aducă pe piață modelul Jet, destinat celor ce petrec mult timp afară cu activități fizice. Astfel focusul e clar: oameni energici, interesați de condiția fizică, ce stau mult afară. Fiind clar scopul este evident și setul de funcții pe care Recon Jet le aduce: să ajute utilizatorul să se bucure mai mult de activitatea făcută, să îl motiveze în depășirea limitelor – în special pentru alergători și cicliști. A purta ochelari Recon Jet ar trebui să fie la fel de normal ca și folosirea unui iPad sau a unui Walkman.

Jet Recon vine cu un display de mai bună calitate decât cel al Googe Glass, poziționat pe partea dreaptă, sub ochiul utilizatorului. Și spre deosebire de Google Glass, Recon Jet nu folosește Android, treabă ce ar trebui să fie un plus vizavi de autonomie.

Pentru extragerea și prelucrarea datelor Recon Jet se conectează la aplicațiile dedicate de pe iOS sau Android.

Fiind vorba despre un dispozitiv smart, Recon Jet știe să preia și să prezinte și notificări de pe smartphone, adică mesaje și apeluri, poate să facă și poze plus că afișează în timp real date despre traseul parcurs.

image

Recon Jet mai beneficiază de GPS, Bluetooth și o grămadă de alți senzori (unii externi – ANT+) care preiau date legate de activitatea fizică depusă.

Recon-Jet-Black-Frame-Spectral-Mirror-Polarized-Lens-1280x849

Lentilele și bateria sunt detașabile ceea ce face și mai interesantă perechea de ochelari oferind posibilitatea de a schimba aspectul și crește autonomia prin schimbarea bateriei în timpul utilizării. Controlul se face printr-un buton și o zonă touchpad.

Fiind utilizator de Google Glass sunt curios cum se simt Recon Jet mai ales când ideea este să fie folosiți în mișcare. Aș zice că experiența va fi cel puțin interesantă.

Ochelarii de sport Recon Jet vor fi lansați săptămâna aceasta în magazinele de sport din SUA și pe Amazon. Prețul de pornire e de 699 USD.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep