HomeFeaturedFocusPiata de smartphone din China a ajuns la saturatie

Piata de smartphone din China a ajuns la saturatie

Cea mai mare piață de smartphone la nivel global, cea care prin potențialul de creștere pe care l-a avut în anii ei de glorie a redesenat topul global al producătorilor de telefoane inteligente, începe să dea semne de saturație. Pentru prima dată după șase ani avem un trimestru în care se înregistrează o scădere a livrărilor de smartphone din China. Atenție, nu vânzări, ci livrări către distribuitori și vânzători. În primul trimestru al acestui an am avut livrări mai mici cu 4,3 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cifrele le aparțin celor de la International Data Corp.

Poate că scăderea nu este foarte semnificativă, dar ea marchează, fără doar și poate, un prag important. Acela al încetării dependenței unor anumiți producători de piața din această țară. Nume ca Xiaomi, Meizu sau Oppo (și acestea sunt doar câteva dintre ele) trebuie să găsească soluții dacă vor să crească. Și, sper eu, una dintre aceste soluții va fi și expansiunea comercială înspre Occident.

Deocamdată, o soluție oareșcum similară cu ceea ce se întâmpla în China acum câțiva ani, se găsește acum în India. Motiv suficient pentru majoritatea celor amintiți mai sus să devină mult mai activi în ultima perioadă în India. În ceea ce privește piața saturată din China, se pare că 90% din populația acestei țări are un smartphone. Nu știu de ce, dar parcă mi se pare cam mult pentru o țară care nu dă pe afară de bogăție. Pe de altă parte, la cât de ieftine sunt unele telefoane acolo, considerentul material nu poate fi considerat o barieră de netrecut.

O altă caracteristică interesantă a pieței din China este foarte bine expusă de către un oficial al Pegatron Inc., unul dintre furnizorii Apple:

“The smartphone market in China is basically now just the very high end like Apple or the very low end. It’s getting tough for those in the middle.”

Sunt curios în cât timp se va satura și piața din India și mai ales care va fi următoarea țintă a producătorilor enumerați mai sus, care parcă se feresc de Europa într-o manieră exagerată. Dar eu, ca european care tânjește câteodată după anumite terminale ale producătorilor chinezi, nu pot să judec strict obiectiv.

via Phone Arena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep