HomeFeaturedFocusSi viitorul devine realitate: Skype Translator Preview e disponibil pentru toata lumea

Si viitorul devine realitate: Skype Translator Preview e disponibil pentru toata lumea

image

Astăzi Microsoft a ridicat restricțiile de intrare în programul Skype Translator Preview, permițând oricărui utilizator interesat să descarce un addon pentru Skype care va permite traducerea automată a conversațiilor voce Skype din și către Engleză, Spaniolă, Italiană și Mandarină și în alte 50 de limbi pentru mesajele text – Româna e inclusă aici.

Cu alte cuvinte va fi posibil ca două persoane ce nu vorbesc aceiași limbă să poată comunica prin Skype, folosindu-și vocea, traducerea și redarea mesajului voce fiind făcută automat de serviciul Skype. Sună SF? Cam da.

În momentul de față Skype Translator Preview funcționează pe Windows 8.1 sau Windows 10 preview în mod desktop sau METRO (Universal App).

image

Până acum doar un număr limitat de utilizatori acceptați în prima fază a perioadei de testare a avut acces la Skype Translator. De azi el e gratuit și accesibil pentru toată lumea.

După ce instalați addon-ul din Windows Store sau descărcați pachetul de desktop, vă veți putea conecta pe aplicația Skype și acolo vă vor apărea opțiunile Skype Translator.

skype

Va fi nevoie să activați posibilitatea de traducere plus încă doi trei parametri de funcționare: vocea aleasă, tempo-ul, pauzele din vorbire și chiar să fie redate prin Text-To-Speech mesajele text traduse.

image

E clar că Microsoft consideră că tehnologia e suficient de rafinată încât să poată fi testată la un nivel mai mare și eu sunt foarte curios să aflu care vor fi rezultatele reale și cât de mult se va îmbunătăți în timp (sper scurt) algoritmul de recunoaștere vocală și traducere automată.

Așa că dacă aveți ceva prieteni prin Italia sau Spania ce nu vorbesc engleza puteți să discutați cu ei prin Skype Translator. Și dacă iese bine, poate ne dați și nouă de știre.

De aici descărcați addon-ul Skype Translator Preview.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep