HomeFeaturedFocusCat de sigure sunt bratarile de fitness? Testul AV-test.org ne da niste...

Cat de sigure sunt bratarile de fitness? Testul AV-test.org ne da niste detalii interesante

av-test

AV-TEST.org a analizat 9 dintre cele mai folosite brățări de fitness din prisma securității datelor pe care le transmit către smartphone și în cloud. E posibil oare că persoane rău voitoare să citească datele trimise de brățări către aplicațiile de pe smartphone sau mai rău, să intervină asupra lor și să le manipuleze?

Răspunsul e destul de simplu: da, în unele cazuri e posibil așa ceva. De ce ar face-o cineva? Pentru că în jos sunt bani: unele companii de asigurări calculează valoarea polițelor pe baza unor informații legate de calitatea și intensitatea exercițiilor fizice făcute de titular.

Atunci e clar: ca să poți plăti mai puțin ai putea să ”furi” datele unui prieten/vecin sportiv și să ți le asociezi în aplicația de fitness. Scenariile astea par hilare acum, dar pe termen lung odată cu avansul produselor wearable pentru zona healthcare, situația va deveni automat foarte serioasă.

Haideți să vedem ce au descoperit cei de la AV-TEST.org. În primul rând că brățara Sony Smartband Talk e singura ce are grijă de datele utilizatorilor, restul … așa și așa.

Cele nouă brățări analizate sunt:

– Acer Liquid Leap
– FitBit Charge
– Garmin Vivosmart
– Huawei TalkBand B1
– Jawbone Up24
– LG Lifeband Touch FB84
– Polar Loop
– Sony Smartband Talk SWR30
– Withings Pulse O

Prima concluzie: conexiunea Bluetooth se realizează securizat, pe Garmin Vivosmart și pe LG Lifeband Touch fiind posibilă dezactivarea manuală.

În mod surprinzător, FitBit Charge e foarte deschisă la comunicație și oferă datele oricărui device/aplicație e interesată să realizeze conexiunea. Ținând cont de cota mare de piață pe care acest produs o are, situația e îngrijorătoare pentru posesorii de FitBit Charge, ca să nu mai zic și că aplicația e preinstalată pe HTC One M8 sau M9.

av-test_2

O altă zonă de interes a fost analiza aplicației de pe smartphone (Android) și a modului în care datele sunt protejate. Doar 5 din 9 aplicații pot să își păstreze modul de lucru secret (Acer, Garmin și LG) chestie ce dispare dacă aparatul folosit este unul root-at (toate datele din aplicați, inclusiv ID-uri și cheile pentru tranzacții, parole), dar toate comunică securizat în cloud (HTTPS).

Concluzia finală: Sony Smartband Talk SWR30 și Polar Loop oferă modelele de securitate cele mai robuste.

Poate că ar fi bine să țineți minte și aceste aspecte când vreți să vă alegeți o brățară de fitness. Microsoft Band și Apple Watch nu au făcut (încă) obiectul testului nefiind produse clasice pentru această categorie.

via AV-TEST.org

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep