HomeFeaturedFocusGMAIL introduce optiunea de revocare a mailurilor trimise. Activati-o acum!

GMAIL introduce optiunea de revocare a mailurilor trimise. Activati-o acum!

email

Printre multele chestii pe care le-am făcut cu toții din grabă sau neatenție se numără și trimiterea unor email-uri către persoane ce nu ar fi trebuit să le vadă. Server-ele Exchange au opțiunea de recall email, ce funcționează câteodată și ne salvează de probleme.

De azi și Google a aduc oficial în GMAIL aceiași opțiune: Undo Send. E în stadiul beta de vreo șase ani și abia acum Google a hotărât că și marea masă de utilizatori are nevoie de ea.

Pe scurt, aveți la dispoziție 5-30 de secunde să anulați trimiterea unui email dacă vă dați seama în timp util că ați făcut o greșeală trimițându-l. Ca să puteți anula trimiterea trebuie mai întâi să activați Undo Send.

Pentru asta vă conectați din browser pe server-ul GMAIL, intrați în Settings și apoi căutați din tab-ul General Enable Undo Send – se găsește undeva în prima treime a paginii.

image

După ce ați bifat opțiunea nu uitați să salvați modificarea.

Acum, când trimiteți un email aiurea aveți la dispoziție fix atâtea secunde cât ați selectat (10-30) în Send cancellation period. Dacă vă prindeți în timp util că ați făcut o greșeală, apăsați link-ul Undo din partea superioară a paginii și voila, mesajul reapare în Compose.

image

Sper să vă fie de folos noul tweak adus de Google în GMAIL.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Foarte utila informatia pentru ca de multe ori dadeam enter din greseala si trimiteam mailul fara atasament sau nefinalizat. Mi-as fi dorit sa fie aceasta optiune si la yahoo intrucat pentru mine este principalul serviciu de email.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep