HomeFeaturedFocusFile de istorie: pe 11 iunie 1980, Steve Ballmer intra in Microsoft

File de istorie: pe 11 iunie 1980, Steve Ballmer intra in Microsoft

Fiind al 30-lea om din companie, adus aici de prietenia pe care o legase cu Bill Gates în timpul facultății, Steve Ballmer venea la 11 iunie 1980 în funcția de Business Manager. Era prima persoană în acest rol, era un om de acțiune, de vânzări, exact ceea ce avea nevoie compania. Renunța la Stanford Graduate School of Business pentru a intra în Microsoft și era plătit, în primul an, cu aproximativ 50.000 de dolari și acțiuni. Însă acele acțiuni s-au dovedit a fi mult mai importante decât s-a crezut la vremea respectivă. La un an după înființare, în 1981, Steve Ballmer avea 8% din companie.

În 2000, Steve Ballmer devenea CEO-ul Microsoft, înlocuindu-l pe Bill Gates. Perioada de patru ani pe care a petrecut-o la șefia companiei este marcată de o creștere spectaculoasă a veniturilor înregistrate, dar și de acuze cum că a ținut compania în loc și a lăsat rivalii să culeagă laurii evoluției tehnologiei. Una peste alta, la final cifrele contează, iar din acest punct de vedere, Steve Ballmer și-a făcut treaba cu brio.

Și pentru el cifrele contează. După retragerea din Microsoft, din 2014, Steve Ballmer a rămas unul dintre cei mai mari acționari individuali. Cu o avere estimată la peste 21 de miliarde de dolari (martie 2015, conform Forbes), Ballmer este unul dintre cele mai colorate personaje din istoria companiei, cunoscut pentru stilul său vulcanic, opus celui al lui Gates. Poate și de aia au făcut o pereche așa de bună!

via Wikipedia

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep