HomeFeaturedFocusUna calda si una rece de la Apple

Una calda si una rece de la Apple

Partea bună, caldă, este reprezentată de creșterea valorilor de răscumpărare pentru telefoanele iPhone vechi, la achiziția unor modele noi. Nu este nimic foarte spectaculos, practic valoarea de răscumpărare a telefoanelor proprii a crescut cu 15 dolari. Și pentru ca situația să pară și mai hilară, este vorba despre o promoție care durează doar în perioada lunii iunie. Practic, pentru un smartphone iPhone 4s (funcțional și fără defecte fizice majore) un utilizator primește acum un credit de 50 de dolari (față de 35 cât se ofereau până acum), valabil la achiziționarea unui iPhone nou, modelele 6, 6 Plus, 5C sau 5S. Partea haioasă este că, în ciuda acestui extra stimulent, programele de buy-back ale unor terți (vezi Amazon, spre exemplu) sunt mai avantajoase decât cel propriu. Este o chestie care se poate întâmpla numai în cazul Apple.

Cât despre al doilea subiect, cel mai rece, umblă niște zvonuri conform cărora Apple va taxa propriul serviciu de streaming audio muzical. Și, deși unii dădeau ca fiind fezabilă o taxă lunară de 8 dolari, în mod intenționat plasată sub cea a principalului competitor de pe această nișă, Spotify, care își taxează utilizatorii cu 10 dolari pe lună, se pare că Apple a ales să meargă pe același tarif cu liderul de piață. Spotify deține 85% din piața de streaming muzical la nivel global, iar Apple probabil că se ghidează după principiul “dacă nu-i poți învinge, alătură-te lor! “. Dar oare pentru cât timp?

Probabil că Apple a ales să nu deschidă încă lupta cu Spotify, în mod fățiș, pentru că are și alte probleme de rezolvat. Deși până la anunțul serviciului propriu de streaming de muzică mai sunt doar câteva zile, Apple nu are încă semnate acordurile cu trei dintre cei mai mari producători muzicali, Warner Brothers, Universal și Sony. Aici s-ar putea să fie o problemă, așa că este interesant de urmărit cum vor evolua lucrurile.

via Phone Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep