HomeFeaturedFocusWWDC: Apple aduce Music, propriul serviciul de streaming audio pentru 9,99 USD...

WWDC: Apple aduce Music, propriul serviciul de streaming audio pentru 9,99 USD pe luna

apple music

În finalul keynote-ului de la conferința WWDC 2015 Tim Cook a încercat să folosească de celebra frază ”One more thing” (cam fără intonație și niciun fel de impact) ca să introducă un produs nou pe care Apple îl aduce pe piață: e vorba despre serviciul de streaming audio Music.

Cu el Apple intră oficial în cursa de streaming audio cu o soluție care vrea să țină piept Spotify și altor servicii similare. Poate că speră că așa cum a revoluționat piața muzicii cu iPod și iTunes pe vremea Napster și Audiogalaxy același lucru se va putea întâmpla acum: pentru un abonament de 9,99 USD pe lună sau 14,99 USD pentru un plan de familie, utilizatorii pot să beneficieze de streaming audio pe aparatele Apple. Se pare că Apple și-a dorit un preț de 5-8 USD pentru abonament dar giganții din lumea muzicii nu au fost de acord – treaba asta face ca Music să nu fie foarte diferit de ceea ce există deja pe piață.

Încearcă totuși să vină cu ceva altfel: artiști precum Dr. Dre, Will I Am, Pharrell și Drake pe post de DJ sau oameni cu experiență precum Zane Lowe de la BBC să se ocupe de crearea de posturile de radio recomandate.

INteresant este că efortul Apple de a aduce nume mari precum Kanye West sau Beyoncé cu contracte exclusive a eșuat în fața Tidal, serviciul similar proaspăt lansat de Jay Z & friends.

Primul post de radio din Music va fi BeatsOne, disponibill în 100 de țări și va rula muzică non stop mixată de DJ: Zane Lowe, Ebro Darden și Julie Adenuga.

Altă chestie ce ar putea contribui la diferențierea produsului este opțiunea Connect prin care artiștii pot să încarce în Music poze, muzică și mesaje care să fie văzute de fani și aceștia să poată interacționa cu idolii lor.

Va avea succes Music? E o întrebare interesantă pentru că pe de o parte Apple are o enormă bază de utilizatori în iTunes, dar pe de altă parte sunt o grămadă ce folosesc deja serviciile competiției. Probabil că răspunsul va fi de dat de cât de mult va putea să coboare prețul Apple sau cât de multe facilități va oferi clienților.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep