HomeFeaturedFocusSamsung cu vanzarile, Apple cu profitul

Samsung cu vanzarile, Apple cu profitul

De bine ce am văzut ieri că Samsung domină destul de autoritar topul global al producătorilor de smartphone, cel puțin pe al doilea trimestru calendaristic al anului, vine astăzi contraofensiva celor de la Apple, care își publică rezultatele financiare pentru a arăta, destul de corect de altfel, că nu contează cifrele seci, ci profitul final. Este cam aceeași situație ca la blogger-imea care se laudă cu cifre de trafic sau comentarii la articole.

Apple se pare că a avut un trimestru foarte bun din punctul de vedere al profitului net. Compania din Cupertino a realizat în aceeași perioadă de timp (aprilie – iunie 2015), care pentru Apple este al treilea trimestru fiscal al lui 2015, un profit net de 10,7 miliarde de dolari din venituri totale de 49,6 miliarde de dolari. Cifre record pentru companie. Și, aș îndrăzni eu să spun, cifre pentru care Apple merită toată stima. Știe la perfecție să își exploateze publicul, poate să dea lecții la așa ceva.

De altfel, chiar și CEO-ul Tim Cook s-a entuziasmat puțin în momentul prezentării acestor cifre, deși este de obicei un tip destul de rezervat:

“We had an amazing quarter, with iPhone revenue up 59 percent over last year, strong sales of Mac, all-time record revenue from services, driven by the App Store, and a great start for Apple Watch. The excitement for Apple Music has been incredible, and we’re looking forward to releasing iOS 9, OS X El Capitan and watchOS 2 to customers in the fall.”

Băi, bravo lor din punctul meu de vedere. Un business de succes înseamnă și profit. Iar Apple demonstrează, încă odată, că este unul dintre cele mai profitabile business-uri.

via Apple

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep