HomeFeaturedFocusBlackBerry-ul cu Android pare tot mai aproape

BlackBerry-ul cu Android pare tot mai aproape

Pe măsură ce zvonurile care dau ca iminentă apariția unui terminal BlackBerry care să ruleze sistemul de operare pentru dispozitive mobile de la Google se întețesc, încep să apară și semne oficiale care dau de înțeles că se va întâmpla. Primul dintre ele (și cel mai oficial) este dat de CEO-ul John Chen care, deși nu a atacat frontal subiectul telefonului propriu cu Android, a ieșit destul de sigur de el și a întărit, încă odată, declarația conform căreia, pentru moment, o posibilă vânzare a companiei sale iese din discuție. Asta în ciuda alaiului destul de mare de pețitori. Îmi place că omul este foarte constant. Prin antiteză, japonezii de la Sony au strigat cât au putut că sunt de vânzare după care, din lipsă de clienți, au afirmat, printr-o voce diferită, că nu s-a pus niciodată problema vânzării, umplându-se de penibil.

Revenind la BlackBerry, declarația lui John Chen poate avea legătură cu planurile de viitor ale companiei. Și, deși nu a detaliat deloc, semnele sunt tot mai clare că Android-ul face parte, într-un fel sau altul, din aceste planuri.

“I don’t have any intention to sell BlackBerry. Not until the BlackBerry shareholder has good value reflecting truly what we have. Then, if there is a potential proper suitor that would take care of our customers… I have a fiduciary responsibility to listen. But until then, there’s not point in listening… We make the most secure handset. Everybody, all of our competitors, will give that to us. Governments around the world are still using BlackBerry handsets. The emotional reason is, BlackBerry is iconic to the industry. We started this industry arguably.”

Unul dintre aceste semne evidente este dat de înregistrarea unor domenii cu nume destul de grăitor de către compania canadiană. AndroidSecured.net și AndroidSecured.com sunt două exemple de nume de domeniu pe care BlackBerry le-a înregistrat săptămâna trecută.

blackberry domains

Cum colaborarea cu Google este iminentă, sunt foarte curios dacă BlackBerry, cu una dintre cele mai sigure platforme până acum, va reuși să rămână în inimile fanilor care tocmai pentru asta preferau produsele canadienilor. Reputația Google în această direcție nu este tocmai nepătată, motiv pentru care evoluția ulterioară a lucrurilor va fi foarte interesantă de urmărit. Cred că părerile fanilor BlackBerry vor fi împărțite.

via AndroidCommunity

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep