HomeFeaturedFocusDe ce nu merita sa astepti 29 iulie ca sa iei Windows...

De ce nu merita sa astepti 29 iulie ca sa iei Windows 10

windows insider

Ți se pare interesant Windows 10 și ai vrea să vezi cum funcționează și dacă merită să îl folosești? Nu trebuie să aștepți data de 29 iulie când va fi lansat oficial de către Microsoft ca să îl ai. Dincolo de asta, probabil că pe 29 iulie nu o să fie tocmai un moment prielnic să te apuci să instalezi Windows 10 mai ales dacă nu l-ai văzut niciodată până acum: odată cu tine alte câteva zeci de milioane (sau poate sute) de utilizatori vor vrea să facă același lucru și șansele ca server-ele Microsoft să cedeze sunt destul de mari.

S-ar putea să te trezești că download-ul de Windows 10 durează la nesfârșit sau că dacă ceva nu funcționează cum trebuie va trebui să te reîntorci la vechiul Windows. Sunt sigur că nu vrei să faci asta.

Ce alternative ai?

Păi prima ar fi să nu te grăbești. Să îți faci acum rezervarea de Windows 10 și după ce trece valul (probabil prima lună) de instalări entuziaste să poți face și tu upgrade-ul gratuit. Un avantaj ar fi și că poți să stai deoparte de primele probleme și să înveți de la ceilalți cum să le eviți/rezolvi.

A doua, puțin mai aventuroasă dar și cea care îți aduce Windows 10 acum este să intri în programul Windows Insider, asta după ce ți-ai făcut rezervarea de Windows 10 prin aplicația Get Windows 10. Intrarea în programul Windows Insider presupune să ai activ un Live ID, să deschizi pagina Windows Insider și să te înrolezi. Vei putea să descarci ISO-ul de Windows 10 Insider Preview 10162 (cel mai recent build de Windows 10 funcțional), o versiune foarte apropiată de cea finală pe care să o folosești să faci upgrade de la actualul tău Windows la Windows 10.

Prin asta primești acum Windows 10 (fără prea multe bug-uri enervante) ce merge chiar foarte bine și să te bucuri de noua experiență iar în același timp poți să testezi dacă ți se potrivește. Urmând ca ulterior, după 29 iulie să poți face oricând upgrade-ul la versiunea finală fără bătăi de cap.

Eu am mers pe a doua variantă. Tu ce alegi?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Eu mi-am instalat w10 preview pe masina virtuala ca sa nu fac teste direct pe sistemul actual. Upgrade-ul gratuit doar in primul an suna ca un fel de momire ca sa aiba cat mai multi cobai. Problema grava se pune in cazul in care ai un Windows preinstalat si faci upgradarea catre W10 iar apoi la un moment dat de la un update se buseste sistemul sau se dovedeste a nu fi asa de fiabil precum versiunea anterioara a windowsului la care din pacate nu mai poti sa revii decat daca ai avut inspiratia sa-ti faci clona la partitia de windows si la partitia ascunsa unde sunt fisierele de sistem.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep