HomeFeaturedFocusDoua studii, două rezultate. Apple sau Samsung? Mister total!

Doua studii, două rezultate. Apple sau Samsung? Mister total!

Cam asta reiese dacă citim, cumva încrucișat, rezultatele ultimelor studii despre situația vânzărilor de telefoane inteligente. Dacă ieri am dat peste un material care anunța că Samsung și-a depășit marele rival Apple tocmai la el acasă (și căruia nu i-am acordat prea mare importanță la momentul acela), astăzi dau peste o știre conform căreia Apple își consolidează supremația pe această piață. Deja am fost mai sensibil la subiect și am realizat rapid că cele două se bat cap în cap. Nu asta contează așa de mult, rezultatele studiilor sunt, de obicei, în favoarea celor care comandă și mai ales plătesc pentru cercetarea respectivă. Însă, mi-am pus sincer întrebarea: oare care este, de fapt, adevărul? Că până la urmă se poate întâmpla aceeași situație la nivel global. Nu că nu s-ar fi întâmplat. Vorba aia: și eu cu cine votez?

Revenind la studiile noastre, materialul care dă Samsung-ul ca fiind liderul topului vanzarilor de smartphone din Statele Unite este realizat de către Business Korea (cam evident, aș spune), pe niște cifre dintr-un studiu Kantar. Nu sunt folosite procente, ci doar cifre de vânzări de-ale Samsung pentru perioada Martie – Mai 2015 (nu mă întrebați cum au ales-o).

Dacă vi se pare cusut cu ață albă, stați să vedeți versiunea a doua. Realizat de către comScore (asta e companie de casă a Apple, americani și ei), studiul nu numai că răstoarnă ierarhia primei cercetări, dar ne spune și că Apple își consolidează supremația. Însă, culmea, cifrele sunt pentru aceeași perioadă Martie – Mai 2015. Eu sincer nu prea mai știu ce să cred. Și mai ales pe cine să cred.

Până la urmă, cel mai sănătos este să nu prea mai ne lăsăm impresionați de studii și de rezultatele lor, ci mai degrabă despre terminalele fiecăruia și calitatea acestora.

via GSM Arena, Business Korea, foto Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep