HomeFeaturedFocusMicrosoft va lansa mai putine Lumia-uri pe piata

Microsoft va lansa mai putine Lumia-uri pe piata

Una dintre măsurile pe care managementul Microsoft le-a luat, poate mai puțin drastică, este legată de numărul de terminale Lumia pe care compania din Redmond le lansează pe piață în fiecare an. Și care, chiar dacă nu au egalat recordurile absolute pe care le deține Samsung, au fost destul de multe, mai ales pe segmentul entry-level. Cum strategia asta de a lansa terminale foarte ieftine pentru a impune sistemul de operare, pe care am blamat-o de foarte multe ori, nu pare să fi dat roade, iată că se renunță la ea.

Noul model pe care Microsoft pare să îl îmbrățișeze, este foarte similar cu ceea ce face Apple. Una-două lansări pe an, pentru fiecare segment de piață. Acum, nu vreau să fiu cârcotaș, dar pe zona de high-end, cam asta am avut. Care a fost ultimul flagship Lumia adevărat?

Deși informația nu este tocmai oficială, se pare că Microsoft va aborda trei segmente de consumatori, de la cei cu bugete limitate și până la cei care doresc specificații și telefoane de top. Value, Business și Flagship sunt categoriile, cu denumiri generice, pe care se pare că le vor aborda cu două telefoane pe an. Matematic vorbind, asta înseamnă că de anul viitor ar trebui să vedem cel mult șase terminale Lumia lansate într-un an. Promisiuni de genul acesta a făcut și Samsung, dar nu prea dă semne că reușește să se țină de ele.

Revenind la Microsoft, modelul Apple nu este deloc unul rău. Însă pentru a-l implementa cu succes, cred că este nevoie de ceva mai mult decât limitarea numărului de terminale lansate. Aici s-ar putea să fie marea provocare pentru compania din Redmond.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep