HomeFeaturedFocusWindows 10 e gata, RTM version 10240

Windows 10 e gata, RTM version 10240

windows 10 rtm

Azi de dimineață am asistat pe Twitter la un schimb de replici interesant între Tom Warren (TheVerge) și Mary Joe Foley (Zdnet) legat de posibilitatea de a auzi astăzi că Windows 10 este în final gata (RTM). Nu e prima dată când acești oameni care au surse în interiorul Microsoft au lăsat să se înțeleagă că dețin o informație pe care nu aveau voie să o spună direct: Microsoft a terminat Windows 10, versiunea RTM e gata.

Au trecut câteva ore și titlurile oficiale au apărut, tot via TheVerge și ZDnet: Windows 10 e gata, versiunea RTM e build-ul 10240. Din nou, nu e nimic oficial din partea Microsoft și din câte am înțeles Microsoft nici nu va anunța RTM-ul, următorul mare anunț va fi pe 29 iulie, cu ocazia lansării Windows 10 și pornirea campaniei ”Worldwide upgrade party”.

Așadar de azi Windows 10 e gata, pregătiți-vă de upgrade. Primii care vor primi versiunea RTM cu build-ul 10240 de Windows 10 sunt toți utilizatorii din programul Windows Insider (undeva peste 5 milioane) pentru ca apoi să vină ca și update gratuit pe sistemele utilizatorilor de Windows 7, 8 și 8.1 cu licențe genuine. Deci Insideri, stați cu ochii pe Windows Update.

Pentru zona Enterprise Windows 10 nu va veni ca upgrade gratuit și nici automat prin serviciul Windows Update.

Mai trebuie să vă reamintesc un lucru: Windows 10 este upgrade gratuit de la Windows 7, 8 și 8.1 genuine doar până pe 29 iulie 2016. Cine are licență genuine de Windows 7, 8 sau 8.1 și nu face upgrade-ul până atunci nu îl va mai putea face gratuit, Microsoft percepând probabil o taxă pentru asta.

Coincidență sau nu, Windows 95 era RTM acum 20 de ani plus o zi Smile. Atunci am asistat la un salt major în ceea ce înseamnă sistemul de operare pentru desktop. Poate și Windows 10 să fie la fel?

Eu zic că da. Are toate șansele.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep