HomeFeaturedFocusWindows 10 RTM build TH1 Core 10240 poate fi descarcat prin Windows...

Windows 10 RTM build TH1 Core 10240 poate fi descarcat prin Windows Update in Fast Ring

WP_20150715_22_26_57_Rich

Numai bine ce am terminat să vă spun că Windows 10 e RTM și că în curând vine pentru Windows Insiders și treaba asta s-a și întâmplat: via Windows Update pe Windows 10 Insider Preview 10166 a apărut build-ul TH1 Core 10240. La mine deja se descărcă, aștept cu interes să văd cum merge.

Din ce am citit una din schimbările importante e dată de faptul că Microsoft Edge e și mai optimizat, bătând Chrome și Safari în câteva benchmark-uri JavaScript:

  • On WebKit Sunspider, Edge is 112% faster than Chrome
  • On Google Octane, Edge is 11% faster than Chrome
  • On Apple JetStream, Edge is 37% faster than Chrome

Alte schimbări sunt legate de faptul că dispare watermark-ul ce arată pe wallpaper build-ul de Windows și aplicațiile Office Universal primesc denumirea de Mobile și nu mai au Preview, asta ca să poată fi ușor departajate de suita clasică Microsoft Office.

Eu zic să vă apucați și să instalați RTM-ul cât mai repede … ca să fiți printre primii ce au noul Windows 10!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

18 COMENTARII

  1. Dupa acest update….imi mergea totul bine…a mai facut un update iar dupa nu mai merge wifi deloc…am instalat un driver vechi nimic..ceva sfaturi????

  2. Știți de unde se poate lua o versiune mai noua decât 10130 de Windows 10?
    Am pus un HDD mai rapid pe laptop, am instalat din nou versiunea 10130 dar in afara de cateva update-uri micuțe, nu găsește ver 10240 sau vreuna mai noua de 10130. Am instalat deja sistemul de doua ori…

  3. Primele impresii, așa pe fugă: după ce instalarea noului update a durat aproape dublu față de build-urile precedente, se mișcă ceva mai greu față de tot ce a fost înainte.

    De exemplu procesul de boot dura înainte între 15 și 30 de secunde iar acum, cu ochii pe ceas, trece lejer de 30 de secunde.

    Iar la lansarea diverselor programe/aplicații apare o anumită latență de 2-3 secunde care înainte nu exista. Nu deranjează dar se vede cu ochiul liber că pornesc mai greu decât de obicei.

    Am presupus că nu și-a terminat de configurat tot ce avea și am tot restartat laptopul însă nu s-a schimbat nimic. Poate e deranjat de faptul că i-am băgat limba română în locul limbii engleze.

  4. Pe mine sincer m-a cam zapacit Microsoft cu Windowsul asta gratuit. Nu mai inteleg nimic, cine ce primeste gratuit si cand. Am citit ca pe 29 iulie nu o sa primeasca toata lumea varianta vinala, si nu o sa fie nici sisteme noi in magazine care sa vina direct cu Windows 10. Eu am licenta de Win 7, dar nu am instalat niciun build de insider pana acum. M-as fi bagat in ultimele saptamani, dar aparent nu mai poti descarca ISO-ul curent, ca sa incepi de la zero. Presupun ca merge cu un ISO vechi, dar nu as vrea sa fac asta decat daca sunt sigur ca nu raman cu versiunea veche…

    • @Andrei P
      Windows 10 este upgrade gratuit timp de 1 an de zile, adica pana la 29 iulie 2016 pentru TOTI posesorii de licente genuine Windows 7, 8 si 8.1. Deci daca ai acum Windows 7 o sa ai timp un an sa faci upgrade gratuit. Daca trece anul si nu l-ai facut atunci pierzi optiunea de gratuitate si te va costa sa faci upgrade la Windows 10 de la Windows 7.

      Pe 29 iulie va fi lansat oficial. Pentru ca probabil vor fi multi care o sa vrea sa il instaleze atunci, va veni in valuri, daca vrei, la fel ca update-urile pentru sistemele operare de pe telefoanele mobile. Primii vor fi cei din programul Windows Insider si pe urma cei ce au facut la inceput rezervarea de Windows 7. Si dupa aceea toti cei ce nu au facut rezervarea, dar vor si au dreptul la upgrade gratuit.

      E mai clar acum?

  5. La mine s-au blocat actualizarile de 2 zile și nu vrea să o mai ia din loc nici rugat. Cică descarcă niște definiții pentru Windows Defender din 14 iulie 2015… dar numai zice că te terminat nu le mai termină…

    Cât despre RTM nici nu poate fi vorba… până nu-și rezolvă problema cu descărcarea acelor definiții care se tot descarcă, se tot descarcă și nu se mai termină de descărcat…

    • Gata! L-am rezolvat cu următoarea chestie:

      Manually Reset Windows Update Components

      Please follow these steps to manually reset the Windows Update Components on the computer.

      a) Press “Windows Logo” + “X” keys on the keyboard and then select “Command Prompt (Admin)” from the menu.
      b) Copy the following commands and then right click in the Command Prompt window and select “Paste” to paste all these commands in it.

      net stop wuauserv
      net stop cryptSvc
      net stop bits
      net stop msiserver
      ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
      ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
      net start wuauserv
      net start cryptSvc
      net start bits
      net start msiserver

      c) Please wait for the process to complete and then press “Enter”.
      d) Type “Exit” in the Command Prompt window to close it.

      Now, try installing the update and let’s know the results. If the issue still persists, then please get back to us with all the additional information for further assistance.

        • Deocamdată lucrează la instalarea noului update Windows 10 RTM iar ca o constatare personală parcă acest update durează ceva mai mult decât oricare din build-urile anterioare. Preventiv am băgat cablu de rețea ca să nu am surpriza că rămân iar fără Wi-Fi.

          Și deși n-am mari speranțe sper ca noul build Windows 10 RTM să mă lase să rulez video de pe Vimeo căci până acum n-am reușit deloc: se face ecranul negru și nu se mai întâmplă nimic…

  6. Dupa ce apare oficial versiunea finala, se mai poate descarca iso-ul din windows insider? Sau instala pe un al doilea laptop, unde nu am licenta valida, si sa raman in programul insider de pe ambele calculatoare?

  7. Sa instalat de aseara dar nu am apucat sa il butonez prea mult. Am avut in schimb o problema cu tile-urile din start menu. Dupa ce am mutat cateva, nu mai puteam sa mut nici unul. Problema sa rezolvat dupa ce am scos tile-urile mutate. De asemenea, tile-ul de la aplicatia de meteo nu afiseaza vremea decat daca este de dimensiunea normala. Daca il pun wide sau la dimensiune maxima, nu mai este ‘live’. Aveti aceeasi problema?

      • Am dat de mai multe ori restart, dar nici o schimbare. Problema cu aplicatia meteo e deja veche, de la inceput nu a mers. Cea cu mutatul tile-urilo a aparut doar aseara. O sa incerc deseara sa downloadez iso-ul daca e disponibil, si sa instalez din nou sistemul. Poate se rezolva.

          • Accuweather pentru win 8, descarcat din magazin merge ok. Adica tile-ul se arata cum trebuie indiferent de dimensiune. Problema acolo e ca daca deschid aplicatia, imaginea de fundal (probabil ca niste nori care se misca) se vad super pixelati de abea daca iti poti da seama ce e acolo.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep