HomeFeaturedFocus5 lucruri pe care le-as fi vrut altfel la tableta ASUS Transformer...

5 lucruri pe care le-as fi vrut altfel la tableta ASUS Transformer T300 CHI

Asus CHI T300_1

Asus CHI T300 este un sistem hibrid tablet-laptop, interesant din punctul de vedere al Windows 10: suficient de puternic pentru a fi folosit și pentru operații mai complexe de calcul și în același timp și o tabletă extrem de utilă cu o autonomie de aproape 6 ore. Pe partea specificațiilor tehnice Asus CHI T300 iese în evidență prin 4/8 GB RAM, 128/256 GB SSD, CPU Intel® Core™ M 5Y10/5Y71 plus display de 12.5″ Auto WQHD (2560×1440)/Full HD 3D (1920×1080) și o tastatură detașabilă și un preț interesant: de la 599 USD pe Microsoft Store (plus taxele aferente).

Asus T300 CHI

Dincolo de specificațiile tehnice, în termeni de funcționalitate și construcție, sunt cinci lucruri pe care le-aș fi dorit altfel pe Asus CHI T300 și sigur astea ar fi transformat-o într-o tabletă cu adevărat competitivă în fața Surface-ului Microsoft.

  1. Conectori fizici pentru legarea tastaturii de corpul tabletei

Cel mai important lucru pe care mi-aș fi dorit ca ASUS să îl facă altfel este modul în care se conectează tastatura la tabletă: are un sistem mecanic de prindere dar din păcate conexiunea se face prin Bluetooth. Treaba asta face ca în anumite situații mai speciale (reboot, instalare, safe mode) tastatura să nu poată fi folosită mereu. Suplimentar modul Continuum din Windows 10 (cel care activează/dezactivează automat Tablet Mode) nu pornește automat.

Dacă de exemplu vrei un Linux pe tabletă o să fie cam complicat să folosești tastatura tabletei, varianta ar fi legarea unei tastaturi pe USB treabă ce nu mă încântă deloc.

  1. Rezoluție mai mică a display-ului

Văd că mai toți producătorii aduc sisteme hibride de acest fel cu rezoluții mari ale display-ului. În cazul de față 2560×1440 pixeli, excelentă în situația în care legi un monitor extern. Dar dacă folosești laptop/tabletă fără să legi alt display e un chin să lucrezi pe rezoluția standard pe Windows clasic cu display de doar 12,5 inci. Da, poți oricând să modifici rezoluția în jos pentru ca apoi când treci în Laptop Mode pe Windows 10 să o readuci la rezoluția normală.

Depinde foarte tare de cum folosești mai mult sistemul: ca laptop sau ca tabletă. În al doilea caz e chiar ok să ai o rezoluție mai mare cu condiția să stai exclusiv în Tablet Mode cu Live Tile-uri pe tot ecranul și aplicațiile METRO full screen. Altfel, e un chin. Ceva similar am experimentat și pe Surface 3.

  1. Format 4:3

Sună bine să ai la îndemână un sistem wide screen, care în folosirea pe post de laptop dă bine. Chiar și pe tabletă cu Tablet Mode de pe Windows 10 activ e interesant, doar că devine cam greu să ții tableta în mână. Sunt obșinuit cu un Surface 2 și Windows 8.1 pe o rezoluție mare Full HD și chiar e ușor de manevrat și mi-ar fi plăcut ca Asus CHI T300 să aibă o construcție oarecum similară cu Surface Pro 3.

  1. Încărcare simultană tastatură+tabletă

Tableta se încarcă cu un conector de tip jack, tastatura merge cu un microUSB. Deci dacă te vei găsi în situația în care e nevoie să le încarci simultan scoți frumos două încărcătoare sau improvizezi: folosești adaptorul microUSB to USB to microUSB ca să încarci bateria tastaturii direct din tabletă. Cum mai legi mausul? Sau un stick/harddisc extern?

Modelele Transformer au avut la un moment dat un sistem deștept de încărcare: și tastatura și tableta se puteau încărca din același cablu folosind un sistem smart care detecta că prima dată se va încărca tableta și pe urmă tastatura. Mă întreb de ce ASUS nu a venit și pe T300 CHI cu ceva similar. Ar fi fost excelent.

  1. USB în tastatură

Și dacă tot vorbim de tastatură, un slot USB disponibil pe ea cred că ar fi ajutat în ideea că exista și o conexiune fizică la tabletă.

Asus-Transformer-Book-T300-Chi-03

Cu aceste 5 modificări aș cumpăra mâîine Asus T300 CHI pe post de laptop/tabletă. Așa rămân în continuare cu gândul la un Surface Pro 3.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep