HomeFeaturedFocusIn SUA retentia utilizatorilor de Windows Phone lasa de dorit

In SUA retentia utilizatorilor de Windows Phone lasa de dorit

people run

Sau aș putea mai bine să spun că nu există. Conform unui studiu Consumer Intelligence Research Partners făcut pe 4000 de utilizatori de smartphone din SUA în decursul a doi ani reiese că 81% din utilizatori migrează spre Android și iOS în timp ce doar 2% din Android vin spre Windows Phone și 1% din iOS.

Studiul ăsta (dacă e real) e un masiv semn de întrebare pentru Microsoft mai ales că cei care au părăsit platforma nu au putut da un motiv clar pentru decizia luată. O explicație ar fi faptul că schimbarea de platformă coincide cu schimbarea de operator/contract.

Dintre cei ce au plecat de pe Windows Phone 45% au migrat spre Android, 35% spre iOS și doar 1% către Blackberry. Asta se întâmplă în SUA, sunt curios cum arată cifrele în Europa.

image26

Dacă Satya Nadella știa de situația asta atunci nu mă mai miră decizia de a nu se mai concentra pe Windows Phone și a începe să crească ecosistemul de aplicații Microsoft pentru iOS și Android. Rămânerea Microsoft în zona de smartphone nu înseamnă neapărat că ar avea și propriul sistem de operare.

Dar e păcat pentru că așa cum a fost creat Windows Phone, era rapid, frumos și mult mai eficient din punct de vedere consum de resurse decât iOS și Android.

via wmpoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep