HomeFeaturedFocusPiata globala de smartphone creste in continuare

Piata globala de smartphone creste in continuare

Deși există voci care o dau ca fiind saturată, se pare ca piața gobală de telefoane inteligente mai are loc să crească și se încăpățânează să aibă aceeași soartă ca piața din China, care pare să își fi atins punctul maxim. Un studiu al GfK relevă faptul că în al doilea trimestru al anului s-au vândut cu 5 procente mai multe telefoane smart decât în perioada similară a anului trecut, adică 302,1 milioane de unități, în comparație cu 288,3 miloane unități. La nivel valoric, această creștere este și mai însemnată, de 7 procente, de la 86 de miliarde dolari la 92,4 miliarde dolari, semn că și prețul mediu pe unitate a mai crescut.

Se pare totuși că la nivel continental, situația este mult mai dinamică. Dacă în America de Nord creșterea la nivel de numar de unități vândute a fost de 10%, creșterea valorică a înregistrat 19% în plus. Europenii în schimb, par mult mai exigenți cu prețurile (spre mirarea mea, eu cred că avem prețuri mari în comparație cu alte continente) și, în ciuda creșterii de 3 procente la nivel de unități, în ceea ce privește valoarea absolută s-a înregistrat o scădere de 15%.

Alte cifre interesante sunt legate de piața din China, acolo unde vânzările au scăzut cu 10%, confirmând teoria conform căreia piața de smartphone din această țară a ajuns la saturație, însă la nivel valoric s-a înregistrat o creștere de 17%, lucru care adeverește o altă teorie, mult mai personală, conform căreia telefoanele ieftine chinezești dispar.

Și da, India are în continuare un potențial uriaș, mai ales în ceea ce privește creșterea numarului de unități vândute, pe care și-l pune deja în valoare, așa cum se poate vedea și în graficul de mai jos.

Second-quarter-2015-POS-sales-figures-versus-the-second-quarter-of-2014

via GfK

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep