HomeFeaturedFocusApple va permite in sfarsit eliminarea unor aplicatii stock din iOS

Apple va permite in sfarsit eliminarea unor aplicatii stock din iOS

cook

La fel cum Google preinstalează o grămadă de junk în distribuția clasică de Android și producătorii se grăbesc să mai umfle și ei lista de aplicații pe care nu le folosim aproape niciodată și Apple face exact la fel. Iar dacă Samsung de exemplu a acceptat să ofere instrumente de a mai elimina din aplicațiile nefolosite (în loc să fie ascunse) și în acest fel să se câștige spațiu relevant pe aparatele cu 16 GB pentru stocare (ce în realitate oferă puțin peste 8 GB liber pentru utilizator) și Apple zice că va face ceva similar.

Cel puțin asta reiese din ceea ce a declarat Tim Cook într-un interviu dat BuzzFeed News. Aplicații precum Compass, Stocks, Podcasts, Tips sau mai știu eu care vor putea fi șterse efectiv din iOS 9 probabil. Acum rămâne să vedem exact ce aplicații vor putea fi șterse pentru că Apple sigur nu renunță la monopolul pe Safari, Email, Calendar, Messages pe motiv că eliminarea lor va compromite integritatea și stabilitatea sistemului. Deci ca de obicei vestea bună e doar pe jumătate.

Când, cum și ce aplicații vor putea fi eliminate sunt întrebări la care nu avem încă răspunsul. Pe principiul clasic … la un moment dat o să facem și asta.

Utilizatori de iOS viitorul sună interesant: chiar și Apple și-a dat seama că a cam umplut de junk iOS-ul și e momentul să mai permită curățarea, nu de alta dar utilizatorii nu prea mai ai spațiu pe care să pună superbele poze făcute cu iPhone-ul.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep