HomeFeaturedFocusOficial: Apple scoate tableta iPad Pro in lupta cu Surface Pro 3

Oficial: Apple scoate tableta iPad Pro in lupta cu Surface Pro 3

Apple-Press-Event-Hey-Siri-give-us-a-hint-149-980x420

Gata, e oficial și Microsoft poate să jubileze: Surface Pro a învins și dacă Apple a lansat un produs similar e clar că există piață pentru așa ceva și aici mă refer la zona enterprise. Așadar de azi e oficial: iPad Pro este cea mai nouă tabletă hibrid de pe piață, are un display de 12.9 inci, poate rula aplicații side by side pe un display cu 5,6 milioane de pixeli (mai mulți decât pe MacBook Pro Retina).

Datorită noilor elemente de multitasking din iOS 9 a fost nevoie de putere de procesare. Apple zice că iPad Pro e mai rapid decât 90% din laptop-urile cu autonomie mare lansate în ultimul an și se bazează pe cipsetul pe 64 de biți Apple A9X. Adică e mai rapid de vreo două ori decât A8X și CPU-ul cu vreo 1,8x mai bun. Ca să avem și un termen de comparație, iPad Pro va putea să folosească trei stream-uri video 4K simultan în iMovie.

Bateria de pe iPad Pro îi permite o autonomie de 10 ore, conform spuselor Apple. Și cum are o grosime de doar 6.9 mm, asta e un lucru extrem de pozitiv.

Pentru pasionații de multimedia Apple a introdus un sistem audio cu 4 difuzoare și opțiuni de balans automat.

Iar ca lucrurile să fie și mai clare, Apple a spus clar că a creat iPad Pro pentru productivitate și ca să demonstreze asta a invitat în scenă pe cei ce știu cel mai bine să ofere instrumente pentru productivitate: Microsoft. Da, ați citit bine, pe scena Apple a venit Kirk Konigsbuaer de la Microsoft să prezinte suita Office pe noul iPad Pro.

Știți e ce super interesant? Că Microsoft promovează Office pe un produs care este clar o clonă de Surface Pro, propriul lor produs. Timpurile se schimbă, preferințele se schimbă.

COep8dHU8AA35TG

 

Așa cum ne așteptam, iPad Pro va putea folosi un stylus pe care Apple l-a denumit Apple Pencil. E tot o copie exactă de Microsoft Stylus și costă 99 USD.

Să vă reamintesc ce zicea Steve Jobs acum vreo 8 ani?

“Cine are nevoie de stylus? Yuch! Nimeni nu vrea stylus. Să nu folosim stylus”.

Iar dacă vă întrebați ce e cu tastatura, da ea e acolo, similară cu cea de pe Surface Pro și se numește smart keyboard și are rol dublu: protecție și introducere de date.

iPad Pro, tastatura și stylusul se vor vinde din noiembrie. Prețurile sunt foarte interesante: iPad Pro cu 32 GB pentru stocare va fi 799 USD plus 99 USD stylusul și 169 USD tastatura. Combinația e cu vreo 200 USD mai scumpă decât soluția originală Microsoft Surface 3 Pro.

Varianta iPad Pro cu 64 GB și LTE costă 949 USD.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep