HomeFeaturedFocusArchos joaca pe cartea securitatii: GranitePhone

Archos joaca pe cartea securitatii: GranitePhone

Pentru mine este o nouă ocazie să îmi exprim părerea conform căreia telefoanele care pun accentul pe securitatea datelor utilizatorului sunt doar găselnițe de marketing, capabile să îi atragă pe cei mai paranoici dintre noi și că nivelul de protecție oferit nu este cu mult mai mare decât cel de care este capabil un smartphone obișnuit. OK, există câteva plusuri date de criptarea apelurilor, a mesajelor și a tuturor informațiilor care tranzitează terminalul, dar nu vă faceți iluzii. Dacă se dorește accesul la aceste informații, este o chestiune de timp (nu foarte mult) în plus.

În ciuda acestei teorii, care reprezintă o părere personală, conceptul are ceva adepți, așa că Archos s-a gândit să speculeze puțin această nișă, pe care numele cel mai vehiculat este BlackPhone. Așa că, în parteneriat cu o companie braziliană specializată pe criptarea datelor, Sikur, Archos își încearcă norocul cu GranitePhone. O intenție anunțată încă din primăvară și care începe să se concretizeze. Telefonul a devenit disponibil la precomandă, contra sumei (cam astronomice) de 849 dolari.

The-GranitePhone

Dacă din punctul de vedere al protejării intimității informațiilor, nu aș putea să intru foarte mult în detaliu, pot să vă spun că, tehnic vorbind, telefonul arată ca un mid-range contemporan. Un display de 5 inchi și rezoluție full HD (1080p) ascunde în spatele său un chipset Qualcomm Snapdragon 615, o memorie RAM de 2 GB, stocare internă de 16 GB și un cuplu de camere foto de 16 și de 8 megapixeli. Cam puțin pentru prețul pretins.

Cât despre mirajul securizării datelor utilizatorului, vă spun doar că producătorii descriu sistemul de operare proprietar al acestui dispozitiv ca fiind “un sistem de operare foarte sigur, bazat pe Android!” Asta spune destul de multe. 🙂

via GranitePhone

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep