HomeFeaturedFocusSi pana la urma smartphone-ul ajuta la imbunatatirea vietii

Si pana la urma smartphone-ul ajuta la imbunatatirea vietii

Health

Zâmbiți ironic? Poate că nu ar trebui. Un studiu făcut de americani arată că mai mult de o treime din persoanele adulte ce folosesc un smartphone duc o viață mai sănătoasă tocmai datorită smartphone-ului și aplicațiilor dedicate pe care le-au instalat și folosit. Din acest punct de vedere se pare că industria de fitness și wellness o să aibă multe beneficii în perioada următoare.

Studiul despre care vă vorbesc a avut drept participanți peste 1000 de utilizatori de smartphone în vârstă de peste 18 ani.

”Studiul din acest an sugerează că smartphone-urile și aplicațiile încep să aibă impact dramatic asupra modului în care ne controlăm sănătatea – de la aparate wearable care ne măsoară activitatea fizică și până la aplicațiile recomandate de doctori” a declarat Chet Kapoor, Apigee CEO, cei care au făcut studiul.

În același timp 86% din cei intervievați spun că smartphone-ul le permite să aibă un control mai mare asupra propriei vieți. SM-G900FZWABTU-403310-0

Aproape jumătate, adică 49% doresc ca doctorii să aibă acces și să folosească datele pe care aplicațiile de tip health le colectează de la smartphone sau dispozitivele wearable în ideea că așa se vor putea lua decizii mai informate. În același timp, respondenții spun că speră ca în următorii doi ani doctorii să ofere aplicații mai complexe pentru smartphone și wearable.

Și o ultimă chestie ce merită luată în considerare vizavi de evoluția smartphone-urilor și dispozitivelor wearable este legată de faptul că se așteaptă ca în următorii doi ani zona healthcare să aibă un impact major în dezvoltarea lor, la fel cum o fac acum industria bancară și cea a vânzărilor retail.

Trebuie să recunosc că studiul ăsta e foarte pe gustul meu și îmi demonstrează că am avut dreptate când am spus în cadrul prezentării de la IT Camp 2015 că zona wearable a viitorul și mai mult de atât, zona aplicațiilor de healthcare pentru smartphone și wearable va avea o creștere extraordinară în perioada următoare.

Voi ce părere aveți? V-a schimbat cumva smartphone-ul viața în mai bine?

Mai multe detalii despre studiu găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep