HomeFeaturedFocusDot, ceasul inteligent pentru orbi la versiunea 2.0

Dot, ceasul inteligent pentru orbi la versiunea 2.0

dot_2

Ceasurile inteligent par că devin un lucru normal în societatea noastră așa că nu ar trebui să ne mire proiectele care doresc să folosească tehnologia pentru a ajuta persoanele cu dizabilități, în cazul de față pe cele ce nu pot vedea. Despre Dot, ceasul inteligent ce afișează mesaje în Braille am mai vorbit aici.

Se pare că ideea a mai fost rafinată puțin și așa a apărut un ceas care arată foarte bine, aș zice că aduce cu un Moto 360 – asta dacă cineva care nu vede ar fi interesat să poarte chestii care arată bine … în opinia altora.

Trecând peste asta, Dot, dezvoltat de un startup ce are ca membri fondatori studenți din SUA și Coreea de Sud, este un smartwatch ce poate afișa simultan patru caractere Braille. Fiecare e făcut din șase pini activi ce urcă și coboară pentru a putea reflecta semnele alfabetului Braille.

Ca și la versiunea precedentă ceasul se sincronizează cu smartphone-ul via Bluetooth iar mișcarea pinilor de pe ecran funcționează pe baza unui sistem cu magneți.

Mesajele vor fi afișate pe ecran după ce ceasul vibrează, perioada în care ele stau afișate și viteza putând fi setată de utilizator.

Dot_1

Ceasul va costa undeva la 300 USD și va ieși prin 2016. Sper ca de data asta ideea să fie dusă până la capăt pentru că e foarte faină.

Detalii mai multe găsiți pe site-ul DOT.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep