HomeFeaturedFocusIn urma cu 25 de ani era publicat primul site web. Si...

In urma cu 25 de ani era publicat primul site web. Si arata asa

first-website-cern

În urmă cu 25 de ani primul site web era publicat online. Mulți dintre cei ce citesc MOBzine (inclusiv noi, cei ce îl ținem în picioare) au prins acel moment. Și știu sigur că mulți alții sunt prea tineri ca să își aducă aminte, cert este că dacă web-ul ar fi fost o persoană, ieri ar fi împlinit 25 de ani. Pagina lui Tim Berners-Lee despre CERN, a fost lansată pe 20 decembrie 1990 și explica ce înseamnă proiectl hypertext web.

E mult, e puțin?

Dacă ne uităm de unde am plecat și unde am ajuns, în ceea ce privește modul în care World Wide Web-ul arată, pare că nu s-au schimbat prea multe: tot pagini care ne afișează text și imagini avem. Bine, că unele fac și multe alte chestii și că textele și imaginile arată mult mai bine, e altă poveste. Normală zic eu, pentru o evoluție de 25 de ani, despre care puteți citi mai multe aici.

De reținut că proiectul creat Tim Berners-Lee merge în înainte, iar creatorul său încă se ocupă de World Wide Web Consortium și are grijă ca noi să putem să discutăm liber și să navigăm în voie.

Ce va fi peste 25 de ani? Rămâne de văzut. Poate că în continuare web-ul o să fie exact la fel ca zi și similar cu cel de acum 25 de ani.

Voi ce credeți?

 

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep