HomeEvenimenteLa invitatia Microsoft Romania voi fi profesor pentru Hour of Code. Va...

La invitatia Microsoft Romania voi fi profesor pentru Hour of Code. Va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru

hourofcode

În săptămâna 7-14 decembrie are loc la nivel mondial evenimentul ”Hour of Code” (detalii pe code.org) ce își propune să familiarizeze cât mai multă lume cu conceptele de bază ale programării computerelor. Pentru asta au fost create mai multe tutoriale sub formă de jocuri ce nu fac altceva decât să arate celor interesați cum este să programezi un PC.

Fiecare elev din fiecare şcoală ar trebui să aibă posibilitatea de a învăța informatică

rocode

La invitația Microsoft România voi avea plăcerea să susțin cursul ”Hour of Code” în fața a 90 de elevi, la sediul Microsoft România, în data de 9 decembrie. Împreună cu elevii o să parcurg un tutorial ”Minecraft” (nu, nu are treabă cu vreun nivel din jocul Minecraft), iar în cele 14 puzzle-uri ce trebuie rezolvate voi explica conceptele de bază pe care oricine ar trebui să le aibă vizavi de programarea pe PC.

Susțin ideea de ”Hour of Code” pentru că sunt convins că în perioada imediat următoare nu va mai exista domeniu în care IT-ul și PC-ul să nu fie prezent, iar cine va avea cunoștințe elementare de programare va putea să folosească mai bine instrumentele de calcul, fie că e vorba despre un PC, smartphone sau tabletă.

Ce am făcut? Am profitat de ocazie și m-am ”jucat” cu fetița mea de șase ani prin tutorialul de programare Minecraft de pe code.org.

În mai puțin de 2 ore și cu minime intervenții din partea mea tutorialul a fost completat. Și avem și o diplomă.

 

Ana - Hour of Code

Știți care a fost urmarea? În fiecare zi sunt întâmpinat cu întrebarea: ”tati, când mai programăm?”.

De asta vă invit și pe voi, indiferent de cât de multe cunoașteți vizavi de programare să încercați un tutorial de pe code.org, iar dacă puteți să ajutați pe cineva să îl parcurgă. Frate, mamă, bunic sau prieten, cu toții pot să vadă cum este să programezi.

Credeți-mă, e distractiv!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep