HomeFeaturedFocusSolutie inedita pentru Internet public gratuit in New York

Solutie inedita pentru Internet public gratuit in New York

O inițiativă demnă de toată lauda a demarat în New York, ca parte dintr-un proiect mai amplu care își propune să ofere Internet gratuit în spațiile publice cetățenilor acestei metropole și deopotrivă turiștilor. Un număr de 500 de cabine telefonice vor fi transformate în hotspot-uri Wi-Fi la care cei aflați în apropiere se vor putea conecta gratuit. Acest prim lot de 500 de cabine telefonice modificate va fi funcțional până cel târziu în luna iulie a acestui an. Însă este doar un prim pas într-un proiect mult mai amplu, prin care autoritățile din acest oraș își doresc să transforme nu mai puțin de 10.000 de astfel de cabine în chioșcuri Wi-Fi. Mi-ar plăcea să spun că aș vrea să văd așa ceva și pe la noi, dar sincer nu am curaj să o fac. Nu cred că se mai găsesc 50 de cabine telefonice nevandalizate în marile orașe, așa că soarta unor eventuale chioșcuri cu acces la Internet ar fi una foarte crudă.

500-Wi-Fi-kiosks

Respectivele hotspot-uri vor avea și alte funcții. Vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și încărca dispozitivele mobile. Mai mult, vor fi dotate cu câte o tabletă Android, astfel încât și cei care nu au asupra lor un terminal mobil să se poată bucura de acces la Internet sau să poată efectua apeluri gratuite. Inițiativa autorităților a fost concesionată unei companii numită CityBridge, un joint-venture din care fac parte, printre alții și Qualcomm sau Google (asta explică prezența Android-ului). Contractul dintre părți are o valabilitate de 12 ani, celor de la CityBridge le este permis să plaseze reclame fizice pe fiecare chioșc, jumătate din veniturile realizate urmând să ajungă la Primăria din acest oraș.

S-a promis că din punct de vedere digital nu vor exista reclame deranjante și că fiecare chioșc va asigura un semnal suficient de puternic pe o rază de 100 metri. Cât despre cât de sigură este conexiunea și mai ales cât de protejate sunt datele personale ale fiecărui utilizator, asta este o altă discuție! Una lungă, că doar este și Google în ecuație.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep