HomeFeaturedFocusMicrosoft achizitioneaza SwiftKey

Microsoft achizitioneaza SwiftKey

Este vorba despre compania (TouchType Ltd) care realizează tastaturi virtuale de diferite forme și culori care le pot înlocui pe cele standard care vin preinstalate pe dispozitivele mobile cu Android și iOS. Nu și Windows (10 sau Phone) și aici putem avea un prim interes al Microsoft în această companie tânără. Cred că și faptul că aplicația cea mai populară, denumită chiar SwiftKey, are peste 300 de milioane de dowload-uri. Vă dați seama că acolo este o bază de potențiali clienți aproape virgină pentru Microsoft (oamenii au dispozitive cu Android sau iOS), cu care se poate încerca ceva și, odată cu ei, vin și niște informații utile. Știm doar că toți marii giganți din IT scot bani și din vânzarea de informații de-ale utilizatorilor către organismele guvernamentale interesate.

Chiar dacă nu s-au vehiculat sume la modul oficial, surse apropiate acestei tranzacții spun că este vorba despre 250 de milioane de dolari. Nu se cunosc detalii despre felul în care cei care au finanțat start-up-ul britanic (Octopus Ventures, Accel Partners și Index Ventures) vor intra în posesia acestei sume și mai ales cum va fi ea plătită, însă cred că acestea sunt informații fără prea mare importanță.

“The news that SwiftKey is to join the Microsoft family is a tremendous achievement for this innovative young business and further highlights the U.K. as a thriving global hub for entrepreneurship.”

Este declarația plină de entuziasm a unuia dintre finanțatorii companiei britanice, care simte mirosul banilor Microsoft. Sunt curios cum va utiliza marele gigant și produsul în sine, pentru că întrebuințarea pentru baza de clienți ai SwiftKey este evidentă.

via Bloomberg

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep