HomeMobileWindows MobileAdio aplicatii HERE pe Windows 10 si 8.1. De data asta cu...

Adio aplicatii HERE pe Windows 10 si 8.1. De data asta cu adevarat

nokia_800_maps_281055231038-1280x720

Îmi pare rău să anunț asta, dar e confirmat oficial că suita de aplicații HERE, dintre care probabil cea mai importantă era soluția de navigare offline asistată de GPS, HERE Drive+, nu va mai fi dezvoltată pentru Windows 10 Mobile, iar pentru Windows Phone 8.1 va intra în mentenanță, doar bug-urile critice vor mai fi remediate.

Și mai rău, începând cu data de 30 iunie 2016, actuala implementare de Drive+ pentru Windows 10 Mobile nu va mai funcționa, workaround-ul găsit pentru a face aplicația Windows Phone 8.1 să meargă nemaifiind o soluție.

Informația vine de pe blog-ul Here.

Lumiasidebyside3

Pe scurt, platforma Windows 10 Mobile nu este considerată una care să merite investiția în crearea unor noi aplicații, așa că e mai simplu ca ele să fie retrase. Până pe 29 martie se mai pot face download-uri din Windows Store, după aceasta aplicațiile HERE vor dispărea. Utilizatorii de Windows Phone 8.1 le vor putea folosi în continuare aplicația, dar fără suport pentru hărți noi sau noi funcționalități, cei de Windows 10 Mobile vor fi văduviți de acest plus după data de 30 iunie.

Pe de altă parte, hărțile HERE Maps sunt disponibile în aplicația Windows Maps, alături de opțiunea de navigare asistată de GPS, cu hărți offline. Și funcționează destul de bine, chiar și pentru România.

Eu unul am apreciat foarte tare HERE Drive+, toate drumurile făcute în afara țării în ultimii ani fiind ghidate de HERE Drive+.

Ar putea fi mult de speculat pe marginea deciziei consorțiului Mercedes&BMW de a nu mai dezvolta aplicația de Windows 10 Mobile. Poate să fie pur și simplu o luare de poziție vizavi de faptul că Microsoft nu a acceptat probabil să plătească o sumă mai mare pentru accesul la hărți și aplicații, alta decât cea pe care au specificat-o în contractul de cumpărare a diviziei de telefonie de la Nokia.

Sau poate pur și simplu Microsoft nu mai crede în Windows 10 Mobile și atunci are sens decizia de a nu mai investi în această platformă.

Indiferent de ce e în spate, cei care au de suferit sunt utilizatorii de Windows 10 Mobile și Windows Phone, mulți dintre ei venind spre aparate Lumia și spre Windows Phone tocmai pentru că primeau o valoare adăugată importantă prin accesul gratuit la aplicațiile HERE.

Păcat.

Voi ce ziceți despre decizia HERE de a menține doar aplicațiile de iOS și Android?

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg cum gandesc cei de la MS OS-ul asta al lor. Toate versiunile difera intre ele, totul trebuie rescris de la zero sa faci app sa mearga. Asta cred ca descurajeaza developeri sa dezvolte app pentru WM. Mie sincer imi pare rau ca se intampla asta si mi se pare ca MS bate pasul pe loc cu WM. Am folosit WP 7 si am fost dezamagit ca nu pot sa fac upgrade la WP 8. Asa am cumparat un device cu WP 8 si dupa am renuntat sa mai folosesc aceasta platforma.

  2. Aici se poate citi o serie de articole despre o posibila strategie a Microsoft in ceea ce priveste platforma Windows Phone: http://www.windowscentral.com/windows-phone-isnt-dead-part-i-keeping-vision-view
    Sunt 3 articole pana in prezent, le gasiti pe celelalte doua la sfarsitul acestuia, si va urma o a patra candva. Eu cred ca explica foarte bine ceea ce se intampla.

    Da, aplicatiile de harti vor dispare, dar hartile raman putand fi folosite cu aplicatia Windows Maps care primeste imbunatatiri destul de periodic. S-a anuntat intr-un alt articol ca va primi schimbari majore intr-unul dintre updateurile care vor veni: http://www.windowscentral.com/maps-windows-10-mobile-soon-get-improved-drive-mode-insider-builds

  3. Ce mai, totul confirmă greșeala celor care au rămas pe Windows Mobile si implicit moartea lentă dar sigură a acestuia. Care mai puteți părăsiți rapid corabia că se scufundă!
    P.S. Sper totuși să mă înșel…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep