Functiile din Windows Phone 8.1 ce nu se mai regasesc in Windows 10 Mobile

4

Windows-10-Mobile

Știi ce pierzi dacă treci la Windows 10 Mobile de la Windows Phone 8.1? Trecerea la Windows 10 Mobile o să îți aducă o experiență mai cursivă și posibilitatea de a folosi aplicații Universal Windows Platform, cu o interfață mai bine desenată și cu funcții mai bogate. Asta pe lângă un set amplu de funcții noi pe care Microsoft le-a implementat.

În același timp, sunt lucruri de care va trebui să te desparți atunci când vei face upgrade-ul la Windows 10 Mobile.

Acestea sunt:

 • Notificările pentru apeluri pierdute, mesaje și email-uri pe fiecare contact în parte nu va mai funcționa.
 • Tile-ul Me dispare.
 • Cortana nu mai caută aplicații, setări, email, text, contacte și QR și nu va mai putea deschide aplicații prin intermediul comenzilor vocale.
 • “Hey Cortana” nu va mai merge pe anumite aparate.
 • Tile-urile de tip Group nu mai pot fi folosite pentru obținerea de notificări de pe rețelele sociale.
 • Indoor Maps nu mai funcționează peste tot.
 • Anumite elemente enterprise, incluzând aici Data Protection Under Lock, nu vor mai fi disponibile.
 • Outlook Mail nu mai deschide fișiere .EML.
 • Outlook Calendar nu mai are opțiunea Tasks.
 • Funcția MDM ce blochează salvarea și partajarea documentelor Office nu mai funcționează.

 

Pentru aproape fiecare dintre ele există însă o alternativă în Windows 10 Mobile.

4 COMENTARII

 1. Se poate trece de la Windows Phone 8.1 la Winsows Mobile 10 (daca mai functioneaza sau e valabil?) sau la ANDROID pentru smartphoneul MICROSOFT LUMIA 435? Pentru ca la mne nu mai functioneaza sau parasit de pe platforma aplicatiile : WHATSAPP,VREMEA MSN,SPORT MSN,etc…. Ce mafac si ce ma sfatuiti sa fac sa pot trece telefonul la alt sistem de operare?

  • Nu, nu se poate face trecerea. Si chiar daca ati urca la WM 10, sistemul de operare nu mai are suport, aplicatiile nu mai functioneaza.
   Daca aveti nevoie de aplicatii atunci ar trebui sa va ganditi sa va cumparati un alt telefon care sa functioneze cu Android sau iOS.

 2. Salut,am facut update la versiunea windows 10.0.10586.71,toate bune si frumoase pana la mesagerie care nu vrea sa se mai deschida ,desi urmez intocmai pasii pana la ultimul punct unde nu pot modifica nimic. Si anume ma pune sa ma duc la confidentialitate – persoane de contact si activati mesageria. Vreo solutie la ciudatenia asta?

 3. nu stiu ce sa zic ca tehnologia tot progreseaza zic ei dar noi tot mai pierdem cate ceva ba una ba alta ,primul meu telefon mobil motorola 525 cred functiona inpecabil nu se oprea nu se bloca ,bateria era pe o saptamina .
  acum am testat lumia 530 2 buc unul sa spart ambele se blocheaza partea de gsm am zis trecem la unul mai bun Lumia 532 la fel se blocheaza mereu de baterie sa nu mai vb maxim o zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here