HomeFeaturedFocusInteresant: Microsoft va permite interconectarea jocurilor Xbox cu cele de PS4 si...

Interesant: Microsoft va permite interconectarea jocurilor Xbox cu cele de PS4 si PC

call_of_duty_black_ops_2_video_game-HD

Una dintre știrile faine pe care le-am citit azi a fost legată de faptul că Microsoft ar vrea să deschidă porțile rețelei Xbox Live și să permită interconectarea jocurilor de Xbox cu cele de pe PS4 și PC. Adică să devină realitate ideea de a juca online cu (contra) un prieten ce nu are neapărat jocul pe Xbox, ci pe platforma rivală PS4 sau chiar pe PC.

E clar o chestie pe care mulți dintre noi au așteptat-o de ceva vreme și despre care Microsoft a vorbit mai mult sau mai puțin deschis. Acum se pare că se poate întâmpla, asta dacă Sony va fi de acord să deschidă API-urile platformei sale.

Poate că nu e întâmplător că Microsoft discută despre această posibilitate acum, când cifrele de vânzări ale Xbox One nu stau la fel de bine ca cele de PS4, și a luat decizia pentru că nu prea mai are de ales. Unul din primele jocuri ce ar putea beneficia de opțiunea de interconectare cross-platform ar putea fi Rocket League, așa cum sugerează theverge.

Ideea Microsoft deschide orizonturi interesante – dacă Xbox Live se va lega cu Sony PlayStation Network și jucătorii vor putea interacționa cu platforme terțe, ce va împiedica să existe interconectare și cu dispozitivele mobile?

Poate că nu se ajunge de la început așa departe, un prim pas mai mult decât suficient ar fi interconectarea Xbox Live cu PlayStation Network. Sunt curios dacă Sony va fi de acord și ce în ce condiții.

Vouă v-ar plăcea să existe un astfel de acord între Microsoft și Sony?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep