HomeFeaturedFocusApple taie din comenzile catre furnizorii de componente

Apple taie din comenzile catre furnizorii de componente

Acest lucru se datorează vânzărilor de telefoane iPhone (căci despre ele este vorba în acest material) sub așteptări din primul trimestru al anului. Vânzări care, spun analiști specializați pe compania din Cupertino, vor conduce la primul trimestru în care Apple va anunța o scădere a numărului de bucăți de iPhone-uri vândute, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Lucru care nu prea s-a mai întâmplat. Aceste previziuni sumbre (dar destul de probabile din cauza evoluției pieței globale), și-au pus rapid amprenta asupra prețului acțiunii Apple, care a înregistrat o scădere de peste 2 dolari la finalul săptămânii trecute.

Așa cum am spus, deși această dinamică a cifrelor ar reprezenta o premieră negativă pentru Apple (și probabil că se va dovedi adevărată), ea este destul de firească în contextul global, în care piața de smartphone se apropie de saturație. Nu doar Apple va suferi, ci și restul producătorilor. Acum se va vedea cine este cu adevărat puternic și cine știe să iasă pe plus în această conjunctură ceva mai vitregă decât cea cu care erau obișnuite companiile din această piață.

Cât despre Apple, chiar nu ar trebui să le plângem de milă. Chiar dacă o diminuare a vânzărilor va genera, probabil, o diminuare a veniturilor, compania din Cupertino a demonstrat de atâtea ori că știe să facă profit. Și încă bine de tot. Așa că sunt destul de convins că va gestiona cu brio această încetinire a creșterii pieței de smartphone. Trebuie notat încă odată că vorbim doar despre o încetinire a creșterii, nici decum despre o contractare a pieței de telefoane inteligente.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep