HomeFeaturedFocusBrowser-ul Opera introduce optiune gratuita de VPN

Browser-ul Opera introduce optiune gratuita de VPN

opera vpn

A trecut ceva vreme de când nu am mai folosit Opera pe desktop, dar astăzi, după ce am citit că în versiunea Developer există posibilitatea de a activa și folosi gratuit facilitatea VPN am zis că e momentul să încerc din nou browser-ul norvegian.

Pe scurt, Opera oferă gratuit o funcționalitate VPN direct din browser, cu criptare pe 256-bit și va permite în acest fel utilizatorilor să își ascundă adevăratul IP pentru situațiile în care țin neapărat să facă asta – de exemplu atunci când vor dori să acceseze site-uri ce blochează accesul pe baza locației. Ca și exemplu îmi bine în minte serviciul de streaming Pandora.

În momentul de față opțiunea e disponibilă în versiunea Opera Developer și permite pentru România alegerea unor locații din SUA, Germania și Canada ca și punct de ieșire.

Cred că la un moment dat soluția gratuită de VPN va ajunge și în browser-ul standard de desktop. Ea este posibilă ca urmare a faptului că în 2015 Opera a cumpărat SurfEasy, un provider de servicii VPN, a cărui servicii puteau fi folosit ca și extensie Opera.

Ideea nu e rea și e un motiv important de diferențiere față de browser-ele clasice Chrome, Firefox sau Edge. După ce a introdus idee de compresie, acum Opera oferă și facilitate VPN.

Sunt curios când adoptă și Google tehnica asta. Sau poate Microsoft.

Oricum, dacă vreți să vedeți cum merge, dați-i drumul la download de aici. Și să ne spuneți și nouă dacă vă place cum funcționează.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep