HomeWindowsChrome este acum cel mai folosit browser din lume

Chrome este acum cel mai folosit browser din lume

chrome

După ce ani de zile Microsoft a dominat autoritar piața browser-elor a venit și momentul în care trebuie să plece și să lase locul altei companii. Și nu oricărei alte companii, ci lui Google, al cărui Chrome este în momentul de față cel mai folosit browser din lume, ajungând la o cotă de 41,7%, depășind cu puțin cota agregată a Internet Explorer și Edge (41,4%). Informația este dată de Net Applications și are ca referință luna mai din 2016.

micosoft-loses-no-1-spot-100658818-large.idge_

Internet Explorer a avut un declin constant încă din 2014 când Microsoft a făcut un curajos pas și a încercat, cu toate instrumentele pe care le-a avut la dispoziție, să facă utilizatorii de Windows să renunțe la Internet Explorer 8. Iar odată cu lansarea de Windows 10 și introducerea browser-ului Edge, lucrurile au fost și mai clare că Microsoft vrea să scape de moștenirea IE și să treacă pe un browser modern. Deocamdată a reușit să piardă primul loc în ceea ce privește cota piață, în același timp adopția de Edge de către utilizatorii de Windows 10 este în creștere constantă, mai ales că a fost introdus suportul pentru Windows Ink și extensii în versiunile din Insider Preview pentru Windows 10 Anniversary Update, programat să fie lansat peste două luni.

Pentru mine nu este o surpriză creșterea constantă a Chrome, de când a apărut pe piață am început să îl folosesc pe toate aparatele pe care le am, adică tablete, PC, MacOS și smartphone-uri cu Android și iOS, în același timp însă folosesc tot mai mult Edge de când a ieșit Windows 10.

Apropo, voi ce folosiți? Mai sunteți pe Internet Explorer?

via computerworld

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep