HomeStiriLenovo pune umarul la realizarea hartii Caii Lactee

Lenovo pune umarul la realizarea hartii Caii Lactee

lenovo gaia

După aproape cinci ani de colaborare între Lenovo și Agenția Spațială Europeană (ESA), parteneriatul dintre aceste două entități a fost reînnoit. ESA va continua să se bazeze pe Sistemul NeXtScale de la Lenovo pentru procesarea volumelor mari de date. Și unul dintre proiectele care generează un astfel de volum de date este Proiectului Gaia, lansat pe 19 decembrie 2013. Scopul acestuia este de a oferi o mai bună înțelegere a originii și evoluției spațiului cosmic înregistrând un miliard de stele și generând cea mai exactă hartă a Căii Lactee de până acum. Pentru a crea un recensământ stelar fără precedent, proiectul are nevoie de o tehnologie avansată care să permită ca un volum vast de informații să fie gestionate atât într-un mod precis, cât și fără erori.

Această activitate de procesare a datelor reprezintă un element esențial pentru a obține fișierul final de date colectate de Gaia care, odată ce misiunea va fi finalizată, va depăși un petabyte (un milion de gigabyți sau echivalentul a aproximativ 200.000 de DVD-uri). Lenovo NeXtScale înlătură provocările care apar odată cu gestionarea unor cantități mari de date și oferă performanță, eficiență și flexibilitate sporite. Soluțiile de procesare a datelor de la Lenovo permit controlarea mai multor volume de lucru cu ajutorul funcțiilor avansate ale serverelor.

VS06 Soyuz with GAIA, Launch

Colaborarea dintre Lenovo și ESA reprezintă o nouă dovadă a angajamentului asumat de companie, precum și a ambițiilor sale în ceea ce privește piața de calcul de înaltă performanță. În 2015, Lenovo a deschis un Centru HPC Global de Inovație în Stuttgart ca bază pentru stimularea constantă a cercetării și dezvoltării și pentru stabilirea de etaloane în materie de aplicații. Anul trecut, Lenovo s-a alăturat European Technology Platform for High-Performance Computing, un grup care are obiectivul de a-și asuma un rol activ în definirea priorităților de cercetare și acțiune pentru a ajuta Comisia Europeană să definească și să exceleze în domeniul calcului de înaltă performanță, un domeniu care joacă un rol fundamental în stimularea creșterii economice a Europei.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep