HomeCloud & MobilityMicrosoft lanseaza initiativa Ventures Group pentru a ajuta startup-uri din zona de...

Microsoft lanseaza initiativa Ventures Group pentru a ajuta startup-uri din zona de cloud, securitate si machine-learning

accelerator

Microsoft ne anunță printr-un post pe blog-ul oficial că și-a creat propriul grup de investiții, denumit Ventures Group, pentru a ajuta startup-urile din zona cloud, securitate și machine-learning. Este un nou acelerator la nivel global, creat peste vechiul Microsoft Ventures și care se vrea să fie un organism care să investească în antreprenoriat, oferind instrumentele, resursele, conexiunile, cunoștințele și expertiza necesară trecerii afacerilor din zona de startup în cea de companii de succes.

La conducerea noului grup se află Nagraj Kashyap, Corporate Vice President venit în Microsoft din Qualcomm, la începutul acestui an și care are ca scop identificarea de timpuriu a trendurilor și a startup-urilor interesante pe zona de cloud.

Inițial noua echipă Microsoft Ventures va avea birouri în San Francisco/Bay, Seattle, New York și Tel Aviv urmând ca pe viitor activitatea să fie extinsă.

locations

Companiile care pot să beneficieze de suportul Microsoft prin accelerator sunt cele care crează produse/servicii peste Azure, cele care construiesc aplicații de tip SaaS, soluții Windows sau HoloLens, instrumente peste Office 365, securitate și bineînțeles machine-learning, noul trend din Microsoft.

Conform anunțului Microsoft nu există încă o țintă legată de numărul de companii sau nivelul investițiilor, Ventures Group  dorește să reducă discrepanțele dintre startup-urile ajutate prin Microsoft Accelerator și investițiile mai mari.

Ideea e faină. S-ar putea să completeze și să pună mai bine în valoare alte inițiative din zona de antreprenoriat, de exemplu concursul Imagine Cup.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep