HomeMobileWindows MobileWindows 10 Mobile Anniversary Update va aduce schimbari in stack-ul Bluetooth

Windows 10 Mobile Anniversary Update va aduce schimbari in stack-ul Bluetooth

bluetooth

O chestie pe care o aștept de foarte mult timp și anume modificarea stack-ului Bluetooth pe Windows 10 Mobile, se pare că se va întâmpla odată cu lansarea Windows 10 Mobile Anniversary Update. Informația vine de la conferința WinHec 2016 unde Microsoft a anunțat că va veni un upgrade la stack-ul Bluetooth odată cu viitorul update de Windows 10 Mobile.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că Microsoft și-a dat seama că implementarea actuală a funcțiilor Bluetooth din Windows 10 Mobile lasă de dorit și știe că trebuie să facă schimbări care să aducă o mai bună compatibilitate. Una dintre schimbări este legată de upgrade-ul profilelor AVRCP de la 1.3 la 1.5. AVRCP, sau mai bine zis Audio-Video Remote Control Protocol permite controlul muzicii via o cască Bluetooth A2DP sau sistemul audio Bluetooth din mașini.

Implementarea actuală din Windows 10 Mobile este la versiunea 1.3, standard ce permite obținerea informațiilor legate de starea conexiunii (play, stop) și de informații metadata (artist, nume). Noul 1.5, disponibil deja Insiderilor ce au Windows 10 Mobile 14283, aduce posibilitatea de căutare prin biblioteca multimedia, sau browsing și setarea automată a nivelului audio prin butoanele din mașină.

Alte schimbări vizează Bluetooth Beacons, Factory Pairing – facilitate prin care se poate seta ca două dispozitive Bluetooth să fie împerecheate la livrare (stylus și tabletă de exemplu).

bluetooth

Dincolo de toate astea sunt curios dacă schimbările legate de stack-ul Bluetooth vor permite aplicațiilor gen Vector Watch sau Fitbit să trimită notificările la fel ca pe iOS sau Android și în acest fel funcționalitatea aparatelor Windows 10 Mobile și a aplicațiilor asociate gadget-urilor de fitness/wearable să ajungă la nivelul dorit de consumatori.

via mspoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep