HomeFeaturedFocusSeatfrog permite pasagerilor sa liciteze pentru locurile premium din avion, ramase neocupate

Seatfrog permite pasagerilor sa liciteze pentru locurile premium din avion, ramase neocupate

first-class-suite

Startup-ul australian Seatfrog a venit cu o idee foarte faină: oferă pasagerilor șansa de a licita în ultimul minut pentru un upgrade al locului pe care îl au în avion. Prin intermediul unei aplicații de smartphone călătorii ce urmează să se îmbarce într-un zbor pot să liciteze pentru locurile premium rămase neocupate și în felul ăsta să aibă de câștigat și ei și companiile aeriene cărora le-au rămas neocupate locurile business sau first class.

Seatfrog a anunțat că a primit o investiție de 1.2 milioane de USD de la HOWZAT Partners pentru a-și putea porni activitatea. Pentru moment aplicația Seatfrog se află în stadiul de testare privată urmând ca lansarea oficială să se întâmple anul acesta cu soluții pentru iOS și Android.

Principiul pe care se bazează Seatfrog e relativ simplu: îți faci cont pe aplicație și când ai de zburat și ești interesat de un upgrade, poți introduce numărul zborului în aplicație și din lista locurilor premium disponibile îl poți selecta pe cel ce îl dorești și să licitezi. De asemenea este oferită și posibilitatea de a vedea care sunt prețurile licitate și de către ceilalți călători interesați.

În urma unei licitații reușite, aplicația Seatfrog va remite un alt boarding pass și îl va trimite pe smartphone-ul celui ce a câștigat.

Mi se pare o idee foarte interesantă, care va schimba puțin regulile zborurilor: dacă până acum un upgrade era posibil cu plată dinainte cash sau puncte de loialiltate, sau și mai bine, gratuit dacă avionul era plin, de acum încolo e destul de probabil ca orice upgrade să coste.

Partea bună este că toată lumea are de câștigat: pasagerii că li se oferă șansa de a sta pe locuri mai bune pe zboruri lungi iar companiile aeriene pentru că pot să ocupe mai eficient locurile premium.

E o aplicație pe care o trec pe lista de avut și de încercat. Voi ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep