HomeFeaturedFocusApple obligata sa dea inapoi bani (400 milioane USD) pentru practici neloiale...

Apple obligata sa dea inapoi bani (400 milioane USD) pentru practici neloiale vizavi de preturile ebook-urilor

free-ebook-image

Pentru că în final s-a dat verdictul legat de creșterea nejustificată a prețurilor pentru ebook-urile și practicile de impunere a unor prețuri ridicate, Apple este obligată să dea bani înapoi celor păgubiți. Aproximativ 400 de milioane USD vor fi plătiți de Apple către clienții săi, prin adăugarea de credit în conturile acestora.

Apple a fost de acord să ajungă la un compromis și să dea înapoi o parte din banii cheltuiți de către utilizatorii de iDevice-uri pentru cumpărarea de cărți în format electronic în perioada 1 aprilie 2010 – 21 mai 2012. Cei ce au cumpărat cărți încadrate de New York Times în categoria celor mai vândute vor primi înapoi aproape 7 USD (6,93 mai exact), respectiv 1,57 USD pentru celelalte cărți – în ambele cazuri este vorba despre o sumă dublă față de valoarea pe care Apple ar fi pus-o în plus. Banii vor intra automat sub formă de credit în conturile utilizatorilor de pe Amazon, Barnes & Noble, Kobo, și Apple iTunes.

Și cu asta se încheie procesul început în 2012 și în care Apple este acuzată că împreună cu majoritatea editurilor ar fi crescut prețurile nejustificat de mult, peste valoarea de 9,99 USD pe care Amazon ar fi vrut să o ofere. Dacă în cazul editurilor s-a ajuns încă de mult la un acord, Apple a continuat să se judece în instanță până acum, când a pierdut oficial.

Poate să o sumă de 400 milioane USD vi se pare mare, însă în cazul Apple este o firimitură într-un coș enorm, mai ales că practic nu dă bani înapoi, ci dă un credit care cel mai probabil va fi cheltuit în continuare în magazinul Apple (sau al unor edituri terțe).

Cel mai mult contează că a fost prinsă umflându-și mușhii și că în final a trebuit să se recunoască învinsă, iar asta este un lucru bun pentru consumatori.

via BW

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep