HomeFeaturedFocusCare sunt noutatile din OS X

Care sunt noutatile din OS X

fallback_screen_large

Sau mai bine zis macOS, pentru că prima noutate la acest sistem de operare este schimbarea de nume. De acum înainte ne luam adio de la OS X și îi zicem bun venit macOS-ului.

Fiecare versiune de OS X a avut un codename, iar acest obicei rămâne valabil și cu macOS, versiunea care va fi disponibilă din toamnă (cu un beta public în iulie) având numele Sierra.

Accentul s-a pus pe integrarea și sincronizarea cât mai bună cu iCloud și iOS. Vom avea funcție de unlock al mac-ului cu ajutorul ceasului – dacă te apropii cu ceasul de laptop acesta se deblochează nefiind nevoie să introduci parola pentru asta.

Universal clipboard te lasă să copiezi text, imagini, etc. pe telefon și să le lipești pe mac. iCloud îți va putea sincroniza mai nou atât documentele cât și desktop-ul.

Va exista o funcție de optimizare de spațiu de stocare care va ține fișierele care nu sunt utilizate des in iCloud și va șterge automat anumite fișiere vechi (de exemplu cele din Trash sau fișiere de cache de browser foarte vechi) făcând loc astfel pe harddisk.

Apple Pay și Siri vin si ele pe Mac.

Majoritatea aplicațiilor vor căpăta tab-uri, ele fiind implementate în sistemul de operare și deci multe dintre aplicații nu vor necesita o actualizare pentru a beneficia de această funcționalitate.

Pentru mai multe detalii puteți consulta pagina de preview de pe site-ul apple.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep