HomeCloud & MobilityUna din trei masini virtuale Azure e pe Linux

Una din trei masini virtuale Azure e pe Linux

azureVM

La keynote-ul conferinței DockerCon 2016 din Seattle, Mark Russinovich , Azure Chief Technology Officer a vorbit despre noile adiții în produsele Azure și printre altele a amintit și niște statistici interesante: în ultimul an numărul de mașini virtuale Azure care folosesc Linux a crescut de la 25% spre 33%, adică aproape una din trei mașini virtuale Azure merg cu Linux, restul folosesc Windows Server. Iar când vine vorba despre Linux, cele mai multe (dacă nu toate) merg cu Ubuntu.

Totodată Russinovich a vorbit și despre suportul Windows Server care va veni mai în vară pentru Azure Container Service (ACS). Soluția este deja disponibilă din aprilie 2016, dar numai pentru container-ele Linux. Prin ACS dezvoltatorii pot să creeze procese automate folosind Apache Mesos SAu Docker Swarm și în același timp să poată migra operații active din și spre Azure, fără să fie nevoie de schimbare în interiorul codului.

În keynote Russinovich a arătat și un demo despre SQL Server pe Linux, funcționând pe Ubuntu într-un container Docker Swarm pe Docker Datacenter în Azure. Fiind deja disponibil în Azure Marketplace, Docker Datacenter oferă funcții de management pentru aplicații care funcționează pe container-e hibride, în Azure.

Lucruri extrem de interesante se întâmplă în cloud-ul Azure care se pare că este primul și cel care beneficiază cel mai mult de elemente pozitive ca urmare a orientării Microsoft către Open Source și ecosistemul Linux.

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep